Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član
ICT županija

ICT županija

Projekt ICT županija svojim djelovanjem i aktivnostima radi na unaprjeđenju i daljnjem razvoju IT sektora kako bi postao jedna od ključnih gospodarskih grana na području Splita i Dalmacije.

Konkretno, ICT županija je odlučila nizom višegodišnjih mjera promijeniti nepovoljne strukture u više segmenata: radom na IT edukaciji, poticanjem razvoja inovativnih IT proizvoda i pružanjem potpore lokalnoj IT zajednici. Preko Edukacijskog IT centra Splitsko-dalmatinske županije – EDIT pokrenut je niz suvremenih edukacija: EDIT CodeSchool s nizom različita programa učenja programerskih vještina kako bi se svijet programiranja približio što većem broju djece u županiji, EDIT GraphicStart – osnove grafičkog dizajna i edukacije za internetski marketing, a putem StartIT i GrowIT programa potiče se razvoj inovacija u IT sektoru i stvaranje IT poduzetništva, odnosno većeg broja novih startupa.

Aktivnosti projekta se održavaju u županijskom Predinkubatoru i Coworkingu – PICS na FESB-u u kojem je, na 200 četvornih metara, korisnicima na raspolaganju prostor za rad i druženje, kao i sva potrebna oprema za razvoj projekata.

Osim toga ICT županija aktivno sudjeluje u radu lokalne IT zajednice sa svim predhodnim aktivnostima, ali i partnerstvom sa svim lokalnim IT konferencijama (Shift, Toursim&Technology Split, Startup Regatta, BlockChain Split…) ali i pomaganjem lokalnih meetup grupa i ustupanjem na korištenje PICS@FESB prostora, kao i organiziranjem niza predavanja i workshopa u raznim područjima, a također i pokretanjem vlastitog meetupa ML/AI Split.

ICT županija

Adresa: Domovinskog rata 2, Split
OIB: 40781519492

Istraži zajednicu