Ustanova

ICT Splitsko-dalmatinska županija


Splitsko-dalmatinska županija pokrenula je projekt ICT županija koji obuhvaća niz aktivnosti, kojima je krajnji cilj dugoročno rješavanje strukturalnih problema i razvoj ICT sektora u Splitsko-dalmatinskoj županiji, te promicanje iste kao „ICT županije”.

Ostvarenje glavnog cilja provoditi će se kroz cijeli niz mjera: popularizaciju IT zanimanja i informatičke edukacije s ciljem povećanja broja informatičkih stručnjaka i aktivnih IT tvrtki, poboljšanje IT infrastrukture, sufinanciranje i poticanje IT projekata, stvaranje mladih IT tvrtki (startup-a), pomaganje rada IT udruga, poticanje razvoja IT turizma, te pokretanje ICT EU projekata.

 

Aktivnosti vezane za ICT županiju dijele se na :

• poslovni dio koji će se razvijati kroz PICS (Predinkubacijski IT centar Splitsko-dalmatinske županije) u prostorijama FESB-a, a kasnije i kroz ŽIC (Županijski IT centar) na adresi Ruđera Boškovića 25 (ex Varteks). Cilj provođenja poslovnog dijela aktivnosti je olakšati komunikaciju među IT stručnjacima,tvrtkama i IT zajednicom, te pružiti im prostor za djelovanje, razvijanje i razmjenjivanje ideja, a poslodavcima stvoriti mogućnost lakšeg pronalaska kvalitetnog i educiranog IT kadra.

• edukativni dio – EDIT (Edukacijski IT centar) SDŽ koji se odnosi na savladavanje osnova programiranja i širenje informatičke pismenosti u osnovnim i srednjim školama, i to kroz besplatne škole programiranja, a sve kako bismo popularizirali i učinili dostupnima što većem broju djece programiranje i ostale IT vještine.

Kontaktiraj nas