Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani ─Źlan

Gimnazijski kolegij "Kraljica Jelena" s pravom javnosti

Novi gimnazijski program Gimnazijskog kolegija “Kraljica Jelena” odobrilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske 2012. godine te ga ocijenilo kao velik iskorak u hrvatskom gimnazijskom obrazovanju.

Novi program izvodi se pod nazivom “gimnazija s usmjerenjima”, izgra─Ĺenim na jakim temeljima hrvatske ÔÇ×realkeÔÇť (op─ça gimnazija) s implementacijom predmeta i sadr┼żaja modernoga europskog obrazovanja.

Svrha programa je odgoj i obrazovanje novih nara┼ítaja mladih intelektualaca, koji ─çe s uspjehom izgra─Ĺivati modernu i europsku Hrvatsku u ÔÇ×dru┼ítvu znanjaÔÇť 21. stolje─ça.

Program gimnazije s usmjerenjima izgra─Ĺuje svojih sedam nastavnih planova edukacijskih skupina ili usmjerenja na dodatnih 3 do 4 predmeta usmjerenja s mogu─çno┼í─çu odabira jednog izbornog predmeta.

Uz napredno u─Źenje predmeta usmjerenja, zajedni─Źki dio nastavnog plana svake edukacijske skupine daje kvalitetno ┼íiroko obrazovanje, koje omogu─çuje fleksibilnost u odabiru najzahtjevnijih visoko┼íkolskih studija na hrvatskim i inozemnim sveu─Źili┼ítima.

Me─Ĺu sedam edukacijskih usmjerenja isti─Źemo sljede─çe:

Informatika, ra─Źunarstvo i matematika usmjerenje je s posebnom zada─çom da svojim ┼íirokim humanisti─Źkim obrazovanjem s dvama stranim jezicima pripremi u─Źenike za studiranje na zahtjevnim studijima informatike, ra─Źunarstva i novih tehnologija, prirodoslovlja, matematike te na svim ostalim fakultetima, od medicine do arhitekture, prava i ekonomije.

Usmjerenje Arhitektura, dizajn i umjetnost uvodi u─Źenike u svijet arhitekture, dizajna i umjetnosti na temeljima jake humanisti─Źko-dru┼ítvene i jezi─Źne jezgre, a sve sa svrhom uspje┼ínosti na sveu─Źili┼ínim studijima arhitekture, dizajna, scenskih i vizualnih umjetnosti te humanisti─Źkodru┼ítvenih studija na filozofskom, pravnom, ekonomskom i ostalim fakultetima u zemlji i inozemstvu.

Usmjerenje Ekonomija, poduzetni┼ítvo i informatika ima iznimno zna─Źajnu zada─çu: dati u─Źenicima temeljna znanja iz stranih jezika, matematike, informatike, poduzetni┼ítva i menad┼żmenta, sa svrhom njihove uspje┼ínosti tijekom sveu─Źili┼ínog obrazovanja na studijima od ekonomije, poduzetni┼ítva, menad┼żmenta i dr.

Istra┼żi zajednicu