Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Digitalna Dalmacija je hub digitalne transformacije usredotočen na razvoj startup ekosustava i promicanja IT sektora u Splitu i Dalmaciji.

Digitalna Dalmacija ima 3 grane krovnih aktivnosti.

STARTUP ECOSYSTEM BUILDER

Aktivno gradi dalmatinski startup ekosustav – čiji razvoj započinje poticanjem poduzetničkog mindseta među studentima.

 • Studentski poduzetnički projekti (SPP) program je koji služi kao prvi korak u razvoju startupa.
 • StartIT Startup Akademija iduća je pripremna faza prije ulaska na globalno tržište.
 • GrowIT program je posljednja stepenica na kojoj se startupima osigurava financiranje za daljnji razvoj projekta i značajan ulazak na tržište.

__________________________________________________________________________________

 • Dalmatia Startup Community je startup zajednica koja prati, podržava i povezuje startupe s mentorima i ostvaruje prve kontakte s potencijalnim investitorima.
 • Osim toga, lokalnu tech startup scenu povezuje i u Startup Dalmatia meetup grupi koja se odvija u PICS-u i okuplja predavače s temama korisnim startupima, njihovom rastu, usvajanju novih koncepata i povezivanju.
DEVELOPER EDUCATION

Kroz brojne obrazovne inicijative koje organizira s ekspertima, omogućuje mladima da besplatno steknu visoko cijenjeno znanje za dobro plaćene poslove.

 • EDIT CodeSchool, s ukupno 7 različitih tečajeva, u 9 gradova, 25+ škola i 400 polaznika/god., najveća je  škola programiranja u Hrvatskoj.
 • JUNIOR Dev je edukacija koja pruža specijalizirano obrazovanje u najaktualnijim developerskim platformama i frameworkima. Program je namijenjen pomaganju zaposlenja polaznika putem izrade stvarnog projekta i poticanja povezivanja s firmama partnerima tečaja.
 • AI HandsOn workshop je radionica na kojoj se polaznike uči određenim značajkama umjetne inteligencije, polaznici u sklopu workshopa izrađuju i vlastiti projekt u kojem primjenjuju naučeno. (YOLO Hands On Workshop)
COMMUNITY

Digitalna Dalmacija organizira tri meetupa te je suorganizator na četvrtom

 • Startup Dalmatia meetup – okuplja startup zajednicu
 • ML/AI Split meetup – okuplja zajednicu za umjetnu inteligenciju i strojno učenje
 • CyberSec Meetup – okuplja zajednicu za kibernetičku sigurnost
 • Tinel meetup – tech meetup

Organizira dvije glavne startup konferencije u Splitu koje okupljaju krovne startup organizacije i ugošćavaju renomirane govornike iz svijeta startupa i poduzetništva.

Osim toga DD organizira i neke druge edukacije jer uočava potrebu na tržištu za određenim znanjima i vještinama koja je teško dobiti u formalnoj edukaciji – Graphic Design, IT senior, Digital Marketing….

Većina aktivnosti se održava u Predinkubatoru i Coworkingu – PICS na FESB-u u kojem je, na 200 četvornih metara, korisnicima na raspolaganju prostor za rad i druženje, kao i sva potrebna oprema.

 

ICT županija

Adresa: Domovinskog rata 2, Split
OIB: 40781519492

Povezane novosti

Istraži zajednicu