Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

MILIJUN EURA ZA SPLITSKE STARTUPE: Sklopili smo partnerstvo s VC fondom Silicon Gardens!

Split Tech City

Split Tech City

03.02.2023.

Ove smo godine odlučili posebnu pažnju dati onima koji su tek na početku svog poduzetničkog puta u tehnološkom sektoru.

Onima koji su puni ideja i entuzijazma, ali bore se s izazovima poput nedostatka sredstava, informacija, ljudi (nastavi niz)…

Ove godine poseban fokus stavljamo na – startupe.

Već smo najavili Split Tech City – Startups Meetup, o čijem ćeš prvom izdanju uskoro saznati sve detalje.

Međutim, danas ti otkrivamo još jednu odličnu vijest, kojoj će se najviše razveseliti upravo startupi.

Sklopili smo partnerstvo sa VC fondom Silicon Gardens!

Silicon Gardens je vodeća slovenska startup zajednica, koja financiranjem (VC fond Silicon Gardens Fund II), practice-based mentorstvom i kontaktima pomaže najperspektivnijim startup ekipama u Sloveniji, a sve više i u regiji.

Silicon Gardens se zalaže za razvoj zajednice i po tome se razlikuje od drugih fondova. Uspjeli su uspostaviti zajednicu s više od 450 osnivača tvrtki, poduzetnika i stručnjaka iz različitih područja. Njihov je slogan Founders for founders.

Uskoro planiraju lansirati svoj treći VC (eng. venture capital) fond, mnogo veći od aktualnog. Bit će to najveći privatni fond u Sloveniji, a šire se i izvan svoje zemlje jer žele promovirati poduzetništvo i practice/experience-based mentoring.

“Kad smo tražili partnere u Hrvatskoj, Split Tech City nam se odmah učinio kao idealan kandidat jer je riječ ne samo o jednoj od vodećih tehnoloških zajednica u Hrvatskoj, već i o zajednici s kojom dijelimo iste vrijednosti. Puno je sličnosti između naših zajednica i zato nam je Split Tech City bio prvi izbor”, objašnjava Kristian Asani, Head of Community&Programs u Silicon Gardens.

Što naše partnerstvo konkretno znači za splitske startupe?

Silicon Gardens će u odabrane startupe – članove Split Tech City zajednice investirati od 50 tisuća do milijun eura!

“Zajedničke vrijednosti bile su presudne u sklapanju ovog partnerstva. Dosad smo kroz Split Tech City startupima pružali izvrsne prilike za edukaciju i networking, a ovim partnerstvom tome dodajemo pristup kapitalu. Ponosni smo što startupima na ovaj način pružamo priliku za ‘smart money’ investicijama”, ističe Toni Trivković, osnivač i predsjednik Split Tech Cityja.

Osim što će financiranjem, znanjem i kontaktima podržati najperspektivnije splitske startup timove, na ovaj će način naše partnerstvo osnažiti cijelu tehnološku zajednicu.

Pozvamo sve startupe da postanu članovi Split Tech City zajednice, iskoriste prednosti naše podrške i apliciraju na VC fondove našeg partnera Silicon Gardens!

Zajedno smo jači! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti