Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Totohost je novi član Split Tech City zajednice

Tina Tomičić

Tina Tomičić

14.12.2021.

Split Tech City svakim danom dobiva sve veću podršku zajednice, a odnedavno nam je podrška stigla i s otoka, točnije Korčule!

Naime, splitskoj tehnološkoj zajednici pridružila se tvrtka Totohost koju čini peteročlani tim na čelu s Tinom Andrijić, s kojim smo razgovarali s ciljem da saznamo malo više o nastanku i kulturi firme.

Upoznajte ih…

Totohost web hosting posluje već 17 godina (od 2004.) pružajući usluge registracije domena, shared hostinga, reseller hostinga, Cloud VPS i dediciranih servera, a za što je tvrtka razvila mnoga vlastita rješenja. Sjedište tvrtke je u gradu Korčuli na istoimenom otoku.

Firma je nastala iz uvjerenja jedne osobe da u IT biznisu nije najvažnije odakle je tvrtka već što i kako tvrtka radi te da je moguće poslovati na nacionalnoj razini (pa i dalje) i iz manjih gradskih sredina koje vrlo često u mnogim segmentima pružaju kvalitetnije i zdravije uvjete života od većih gradskih središta.

Upravo je otok Korčula sa razvijenom infrastrukturom i rajskom prirodom idealno mjesto za život i rad.

I u pandemijskom razdoblju ostvaruju stabilan rast

Na upit koliko je pandemija utjecala na njihovo poslovanje, Tino odgovara da bilježe stabilan rast poslovanja (nešto niži u 2020. godini ali već u 2021. uobičajen) zbog jednog broja korisnika koji su iz posebno pogođenih “branši” pa su prestali poslovati.

Potrudili su se, kaže, korisnicima koji su imali teškoće u poslovanju osigurati besplatne usluge (bez ikakve naknadne naplate) kako bi im pomogli prebroditi pandemiju.

Uostalom, od osnutka, moto tvrtke je “Web hosting s povjerenjem” i takav “model” odnosa s korisnicima pokazao se ključnim elementom uspjeha zbog čega smo neizmjerno zadovoljni. 

U planu je širenje tima

Zbog planiranog uvođenja novih usluga, poboljšavanja kvalitete u pružanju podrške postojećim i budućim klijentima, ali i zbog stalne potrebe za prilagodbama novim tehnologijama (a što nikada ne prestaje) nadaju se širiti tim i to na pozicijama L1 tehničke podrške i web dizajna, a otvoreni su u budućnosti i za zapošljavanje developera.

Kada je riječ o budućim planovima, osim širenja tima, žele nastaviti raditi kao tehnološka tvrtka na otoku koja posluje na nacionalnoj razini, stvoriti dodatna cjelogodišnja radna mjesta za mlade sugrađane koji bi nakon školovanja dobili priliku povratka i zapošljavanja na svom otoku.

Volimo ovo što radimo i strastveno se trudimo zadržati Totohost na mjestu jednog od najpovoljnijih i najkvalitetnijih web hosting providera u Hrvatskoj.

O povezivanju sa zajednicom

Prepoznali smo rad i aktivnosti Split Tech City kao izuzetno pozitivnu i korisnu za razvoj tehnološkog sektora u Splitu i Dalmaciji i želimo biti dio takve pozitivne zajednice.

Split Tech City im želi puno uspješnih projekata i veselimo se budućim suradnjama! 🙂

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti