Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

TOP 5 predavanja koja moraš poslušati tijekom božićnih praznika

Romana Ban

Romana Ban

28.12.2022.

Stiglo je – ono doba u godini između Božića i Nove, kad ne znaš ni koji je dan ni što ćeš sa sobom!

Srećom, mi imamo nekoliko prijedloga. Znamo da ćeš u svakom slučaju provesti barem neko vrijeme pred ekranima pa – zašto to ne iskoristiti na najbolji način?

Predlažemo ti gledanje snimki pet predavanja koja smo organizirali ove godine, a koja su oduševila mnoge. Možda si i ti među njima, no ponavljanje je majka znanja! 😉

Damir Sabol: “Photomath – Kako smo izgradili najpopularniju svjetsku matematičku aplikaciju”

Damir Sabol, osnivač najuspješnije domaće aplikacije Photomath, gostovao je na 135. OpenCoffee Split meetup.

Na samom početku prisjetio se svojih studentskih dana na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a zatim je govorio o svojim prvim poduzetničkim pothvatima, odnosno o tvrtkama Iskon i Microblink.

Damir je pričao o (ne)glamuroznom životu startupa u Americi i obilaženju potencijalnih investitora, a upozorio je na netransparentna medijska prikazivanja života i rada osnivača startupa.

Priznao je da je tijekom karijere dvaput “izgorio” te da zato danas više brine o sebi. Mladima iz publike preporučio je isto: 

“Brinite o sebi, bavite se sportom, družite se s ljudima i nemojte se fokusirati samo na posao. Uspjeh je biti zadovoljan na poslu i zato se pobrinite za sebe!”

Ivan Aras: “Trudite se (mnogo) više”

Ivan Aras (Aras Digital Products) održao je ovo motivirajuće predavanje na ovogodišnjem izdanju našeg Festivala tehnologije i poduzetništva.

Stavio je naglasak na trud, rad i preuzimanje odgovornosti za sebe i svoju budućnost.

Bez ogromnog, gotovo nenormalno ogromnog truda, vrlo se teško može išta napraviti, naglasio je.

“Nitko vas ne dolazi spasiti. Dužni ste samo sebi. Sebi ste dužni uspjeh”, istaknuo je, a mladima koji tek ulaze u IT industriju savjetovao je sljedeće:

“Fokusiraj se na stvaranje vrijednosti, a ne na utrošeno vrijeme. Drži sebe odgovornim za krajnji rezultat. Reci svoje mišljenje, čak i onda kad nije popularno.”

Suren Markosian: Creativity, Entrepreneurship, and Hard Work

Suren Markosian svojim je predavanjem na ovogodišnjem Festivalu tehnologije i poduzetništva oduševio publiku.

Poduzetnik u duši, Suren je uspješno izgradio nekoliko velikih tvrtki u Silicijskoj dolini, uključujući Epic! – najveću digitalnu platformu za čitanje za djecu.

To nam je iskustvo približio otkrivajući urnebesne anegdote koje su ga pratile na životnom i karijernom putu. Publika je Surena ispratila gromoglasnim pljeskom.

Dario Marčac: TikTok u marketinške svrhe

Ako se netko u Hrvatskoj zbilja razumije u poslovne čari društvene mreže TikTok, onda je to definitivno Dario Marčac, kojeg smo imali priliku ugostiti krajem ožujka ove godine. 

Osnivač je mreže TikTokera iz Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore i Slovenije – Crew, koja broji više od osam milijuna pratitelja, što je čini najvećom zajednicom TikTok kreatora u regiji.

“Želim pokazati da postoji i drugačija vrsta sadržaja od plesa i prankova, poput edukacijskog i motivacijskog, a pomoću brojeva želim dokazati da takve stvari ljude zanimaju.”

STC podcast: Moving from Ukraine to Croatia – Konstantin Mirin

Nije predavanje, ali je podcast! Znaš li da redovito obavljujemo video podcaste sa strancima koji žive i rade u Splitu?

Konstantin Mirin je izvršni direktor Postindustria Group, koji se dovoljno zaljubio u Split da ostane živjeti ovdje i otvori splitsku podružnicu Postindustrie pod nazivom Sigmoid Lab.

Osim lijepog vremena, prekrasnog okruženja, sigurnosti i ukupne kvalitete života ovdje u Splitu, ono što Konstantin ističe kao prednost našega grada je lokalna tehnološka zajednica – njezina energija, angažman, raznolikost i sveukupna povezanost:

“Vrlo je inspirirajuće vidjeti takvu angažiranu tehnološku zajednicu!”

Ako ti se svidio naš popis, baci oko i na ostala videa na našem YouTube kanalu! 🙂

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti