Tinel Meetup #8: Aga Naplocha iz Adobea i User Experience

8. Tinel Meetup User experience

Osmi po redu Tinel Meetup, koji je na rasporedu 25. siječnja od 18 sati u Locastic HQ, ugostit će Agu Naplocha, iz Adobea. Tema ovoga Tinela je nikad važniji User Experience, a na predavanju ćete naučiti koliko je važno voditi računa o korisničkom iskustvu tijekom razvijanja web rješenja.

Sigurno ste se pronašli u situaciji da pregledavate neku internet trgovinu, primjerice eBay, u potrazi za novim gadgetima, ali tijekom pretrage vam je za oko zapelo i nešto drugo što ste dodali u košaricu. Nakon dva tjedna stiže paket, jako ste zadovoljni sa svojom novom i korisnom igračkom. To je možda najlakši način za objasniti što je zapravo User Experience.

UX za sve

Naravno, službena definicija UX-a je ipak malo kompleksnija, ali čak i ako se prvi put susrećete s ovim pojmom, još uvijek nije kasno. Na korisničko iskustvo utječu parametri poput brzine webova, ispunjavanje dugih i dosadnih registracijskih formi, te ostale stavke koji vas mogu toliko frustrirati da instantno zatvorite neki web shop.

Upravo o tome će pričati Aga Naplocha, dizajnerica i frontend developer u tvrtki Adobe Systems, kreatora platformi kao što su Photoshop, Illustrator, i Acrobat Reader. Osim duge karijere u dizajnu i programiranju, Aga Naplocha je aktivan član poljske IT zajednice. Početkom 2016. godine osnovala je The Awwwesomes, gdje sa svojom kolegicom Martom Szybor održava besplatne HTML i CSS radionice i edukacije.

Čak i ako ostane neki dio koji se ne uspije objasniti u predavanju, Tinel je poznat po tome da nekad QA potraje duže od samog predavanja. Uostalom, koliko često se nađete u situaciji da ispred vas stoji programer iz tvrtke kao što je Adobe. Kratki uvod u predavanje pogledajte u videu.

Predavanje je besplatno za sve posjetitelje, a svoj dolazak možete potvrditi na stranici meetupa.

Event info

Datum: ​25. siječnja 2018.
Početak​: 18:00h
Lokacija:​ Locastic HQ – Lovački put 7, 21000 Split

Tinel Meetup #8 – Agenda:

18:00 — 18:30 Otvaranje eventa, okupljanje
18:30 — 18:45 Uvodni govor
19:00 — 20:30 Aga Naplocha: UX for Everyone
20:30 — QA, networking, druženje

Vaše korisničko iskustvo poboljšat će partneri eventa Uber, Biberon, LAB Split i Marvie, koji će osigurati pizze, pivo, torte i povoljan prijevoz.

Vidimo se 25. siječnja u Locastic HQ.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.