Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani ─Źlan

Studentski Digitalni Hub – najava aktivnosti u travnju

SPI Split

SPI Split

06.04.2021.

Poduzetni─Źki centar Split zajedno sa Studentskim poduzetni─Źkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu, a u sklopu projekta “Studentski digitalni HUB”, pripremili su novi set radionica i edukacija za studente i mlade. Travanj nam donosi novu temu mjeseca – “Uvod u programiranje i programske jezike”. Razvoj digitalne tehnologije korjenito mijenja svijet oko nas, od komunikacije, na┼íih radnih mjesta pa sve do pametnih sustava u na┼íim ku─çanstvima i zajednicama. Aktivnosti i zadaci koje smo nekada izvr┼íavali rutinski, sada se pomo─çu tehnologije automatiziraju.

EU komisija programiranje navodi kao vještinu za digitalnu pismenost današnjice. Stoga vam donosimo 10 radionica iz svijeta programiranja i programskih jezika:

8.4. u 16 h, “Strate┼íki pristup kori┼ítenja WordPress CMS-a” u kojoj ─çe Ivica Deli─ç, direktor tvrtke Studio Zona dati pregled WordPress-a kao CMS-a, osnovne preduvjete kori┼ítenja WordPress-a, najva┼żnije elemente i znanja kojima treba ovladati za kori┼ítenje, odr┼żavanje i kreiranje stranica te baza znanja za u─Źenje WordPress-a.

9. 4. u 18h, “WordPress&Google Console”

13.4. u 18h, “WordPress: performanse i optimizacija stranice”

15.4. u 18h “WordPress: za┼ítita stranice”

19.4. u 18h, “WordPress: Search Engine Optimization #1”

21.4. u 18h, “WordPress: Search Engine Optimization #2” u kojima ─çe Zdravko Blagdan, pionir u svijetu programiranja, sudionike uvesti u napredniji dio kori┼ítenja WordPress sustava u kreiranju vlastitih web
stranica.

20.4. u 17:00 h, ÔÇťHTML&CSS&JavaScript vol1″

22.4. u 17:00 h, “HTML&CSS&JavaScript vol2”

27.4. u 17:00 h, “HTML&CSS&JavaScript vol3” u kojima Diana ┼áperanda i Mario Bri┼żi─ç, freelance programeri, donose pregled tri programska jezika koja se ina─Źe koriste u zajedni─Źkom smislu i radu. Polaznici bi nakon prve tri radionice trebali znati sami napraviti jednostavnu web stranicu koja bi bila temelj za daljnje u─Źenje i razvoj.

29.4. u 17:00 h, “Microsoft SQL Server baza podataka” u kojoj Diana ┼áperanda i Mario Bri┼żi─ç, freelance programeri, daju uvid u jezik za izvr┼íavanje naredbi i upravljanje bazom podataka.

Sve edukacije odr┼żavaju se online preko Zoom platforme, a svi polaznici koji pro─Ĺu edukacije iz odre─Ĺenog podru─Źja dobit ─çe potvrdu za sudjelovanje u vidu digitalno potpisane vjerodajnice sukladno EU Akcijskom planu za digitalno obrazovanje (2021.-2027.).
Prijave za navedene radionice mogu se prona─çi na dru┼ítvenim mre┼żama Studentskog poduzetni─Źkog inkubatora, a projekt “Studentski digitalni HUB” je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a provodi se kroz cijelu 2021. godinu.

Podijeli


O autoru:

SPI Split

Studentski Poduzetni─Źki Inkubator djeluje na Ekonomskom fakultetu u Splitu te je namijenjen svim proaktivnim i poduzetnim studentima Sveu─Źili┼íta u Splitu, s ciljem promicanja poduzetni┼ítva mladih te pove─çanja uspje┼ínosti njihovih poduzetni─Źkih poduhvata.

Povezane novosti