Studentski Digitalni Hub – najava aktivnosti u travnju

Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu, a u sklopu projekta “Studentski digitalni HUB”, pripremili su novi set radionica i edukacija za studente i mlade. Travanj nam donosi novu temu mjeseca – “Uvod u programiranje i programske jezike”. Razvoj digitalne tehnologije korjenito mijenja svijet oko nas, od komunikacije, naših radnih mjesta pa sve do pametnih sustava u našim kućanstvima i zajednicama. Aktivnosti i zadaci koje smo nekada izvršavali rutinski, sada se pomoću tehnologije automatiziraju.

EU komisija programiranje navodi kao vještinu za digitalnu pismenost današnjice. Stoga vam donosimo 10 radionica iz svijeta programiranja i programskih jezika:

8.4. u 16 h, “Strateški pristup korištenja WordPress CMS-a” u kojoj će Ivica Delić, direktor tvrtke Studio Zona dati pregled WordPress-a kao CMS-a, osnovne preduvjete korištenja WordPress-a, najvažnije elemente i znanja kojima treba ovladati za korištenje, održavanje i kreiranje stranica te baza znanja za učenje WordPress-a.

9. 4. u 18h, “WordPress&Google Console”

13.4. u 18h, “WordPress: performanse i optimizacija stranice”

15.4. u 18h “WordPress: zaštita stranice”

19.4. u 18h, “WordPress: Search Engine Optimization #1”

21.4. u 18h, “WordPress: Search Engine Optimization #2” u kojima će Zdravko Blagdan, pionir u svijetu programiranja, sudionike uvesti u napredniji dio korištenja WordPress sustava u kreiranju vlastitih web
stranica.

20.4. u 17:00 h, “HTML&CSS&JavaScript vol1″

22.4. u 17:00 h, “HTML&CSS&JavaScript vol2”

27.4. u 17:00 h, “HTML&CSS&JavaScript vol3” u kojima Diana Šperanda i Mario Brižić, freelance programeri, donose pregled tri programska jezika koja se inače koriste u zajedničkom smislu i radu. Polaznici bi nakon prve tri radionice trebali znati sami napraviti jednostavnu web stranicu koja bi bila temelj za daljnje učenje i razvoj.

29.4. u 17:00 h, “Microsoft SQL Server baza podataka” u kojoj Diana Šperanda i Mario Brižić, freelance programeri, daju uvid u jezik za izvršavanje naredbi i upravljanje bazom podataka.

Sve edukacije održavaju se online preko Zoom platforme, a svi polaznici koji prođu edukacije iz određenog područja dobit će potvrdu za sudjelovanje u vidu digitalno potpisane vjerodajnice sukladno EU Akcijskom planu za digitalno obrazovanje (2021.-2027.).
Prijave za navedene radionice mogu se pronaći na društvenim mrežama Studentskog poduzetničkog inkubatora, a projekt “Studentski digitalni HUB” je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a provodi se kroz cijelu 2021. godinu.

Podijeli

O autoru

SPI Split

Studentski Poduzetnički Inkubator djeluje na Ekonomskom fakultetu u Splitu te je namijenjen svim proaktivnim i poduzetnim studentima Sveučilišta u Splitu, s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti njihovih poduzetničkih poduhvata.