Što hakeri mrze?

Vrijeme je da se opet podružimo uživo; ovog puta u novootvorenom coworking prostoru The Works Split!

U goste nam dolazi Filip Vlašić, stručnjak iz područja cyber sigurnosti, koji će održati predavanje zanimljivog naslova – “Pet stvari koje hakeri mrze u vezi”!

O čemu će biti riječ?

Filip će nam pružiti pregled odabranih pet termina iz svijeta cyber sigurnosti, koji su obilježili zadnje godine u industriji.

Predavanje će pokriti koncept zaštite informacijskih sustava (tzv. Depense in depth) uz povijesni pregled područja cyber sigurnosti.

Nakon toga će nas upoznati s naprednim grupama hakera, odnosno cyber kriminalaca, te otkriti kako se oni klasificiraju u “threat intelligence” grani industrije.

Predavanje završava dijelom koji teoretizira kako bi trebao izgledati savršeno sigurni informacijski sustav.

A tko je predavač?

Filip Vlašić radio je od 2010. do 2018. u Nacionalnom CERT (Computer emergency response team) timu za obradu incidenata u privatnom sektoru na razini RH, specijalnom odjelu CARNET-a.

Od 2018. radi kao konzultant za cyber sigurnost u UK i kao analitičar u dvjema velikim britanskim kompanijama – Sky i Arm (Cambridge), u kojoj je trenutno.

Vodi svoj konzultantski (freelancer) biznis od 2019. i pomaže firmama koje su pretrpjele cyber napad.

Uz incidente, specijalnost mu je automatizacija operacija u cyber sigurnosti (Python).

Vidimo se 11.8. (utorak) u 19 sati u The Works Split (ex Back bar Plan B)!

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.