Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Splitski startup Mushroom Cups pokrenuo je Kickstarter kampanju

Tina Tomičić

Tina Tomičić

10.02.2021.

Oni koji ih ne poznaju gljive drže za otrovne, zaziru od njih ne shvaćajući njihove benefite… a itekako ih ima. Stipe Režić, ne samo da je prepoznao benefite, već je gljive iskombinirao sa svima nam omiljenim napitkom – kavom i napravio brand Mushroom Cups!

Kako je sve počelo?

Prije nego je 2017. godine osmislio svoj brand organske instant kave, Splićanin Stipe Režić bio je profesionalni košarkaš sa završenim FESB-om.

Kavu s gljivama počeo je razvijati potaknut problemom svog oca koji je razvio rijedak alergijski oblik, a razni terapijski tretmani kojima je bio podvrgnut nisu pokazali rezultate. Stipe je u to vrijeme kao dodatak prehrani uzimao ekstrakt od gljiva, dopušten i prirodan sumplement koji je sportašima pomagao povećati unos kisika te podići razinu energiju.

Proučavajući gljive, saznao je da imaju mnogo benefita na ljudski organizam te je počeo svakodnevno ocu davati ekstrakt od gljiva koji bi umiješao u kavu. Vrlo brzo njegovi simptomi su se povukli.

Uz Stipu na Mushroom Cups-u su radili i njegovi partneri – Ante Dagelić, Morten Smalby i Goran Pavlov. U svom proizvodu koriste kavu iz Perua koja raste na velikoj nadmorskoj visini što zrna čini kvalitetnijima i gljive hrvatske divlje lisičarke. Ova kava ima manje kofeina od standardne, a gljive su te koje vas razbuđuje i potiču koncentraciju.

Cosmos in a cup

Slogan Kickstarter kampanje je “Cosmos in a cup”! Kava je organska, veganska, bez šećera, aditiva, glutena, a u ponudi ima više vrsta – Go Glow, Go Sharp, Go Tireless, ovisno o vašim potrebama: za poboljšanje imunološkog sustava, učenje i koncentraciju i poboljšanje izdržljivosti i snage.

Ekipa koja stoji iza ovog splitskog startupa jamči vam iskonsku moć, blistavost, intelektualni plugin i poletnost.

Možemo samo nadodati: postoje dvije vrste ljudi – oni koji obožavaju kavu s gljivama i oni koji je još nisu probali! Ako ste u ovoj drugoj skupini, promijenite to čim prije! Podržite ovu mladu ekipu koja svim srcem vjeruje u ono što radi!

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti