Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City vodi mlade u IT tvrtke: Obišli smo Serengeti!

Tina Lucić

Tina Lucić

16.03.2023.

U organizaciji Split Tech Cityja, prošli tjedan smo imali priliku prisustvovati obilasku IT tvrtke Serengeti.

U njihovom splitskom uredu na Rivi, prezentaciju o poslovanju nam je srdačnom dobrodošlicom otvorila njihova direktorica marketinga i razvoja poslovanja, Ana Milas.

Višestruko nagrađivani

Serengeti je višestruko nagrađivana konzultantska tvrtka za razvoj software-a, koja posluje od 2007. godine, sa sjedištem u Zagrebu.

Osim domaćeg tržišta, pretežito posluju s tržištem zapadne Europe te se uspješno probijaju i na američko.

Ana Milas

Njihovi projekti su uglavnom iz financijske industrije, ali i industrijske proizvodnje, logistike, energetike i zdravstva. 

Izgradnja dugoročnih partnerskih odnosa

U svom dugogodišnjem iskustvu broje preko 300 projekata i trenutno više od 180 zaposlenika, od kojih oko 80% čini software development odjel, a pretežito se sastoji od senior i lead developera.

Na takav način žele osigurati profesionalnu i stručnu okolinu za izgradnju dugoročnih odnosa s partnerima (suradnja s jednim klijentom traje od 2012. godine do danas), ali i kvalitetnu edukaciju i pripremu junior kolega za rad.

Kako bi juniore što brže i kvalitetnije osposobili, razvili su Shadow Developer program, u kojem se svakom studentu dodjeljuje mentor uz kojeg imaju priliku učiti i raditi na stvarnim projektima.

Izuzev ureda u Zagrebu i Splitu (koji uskoro mijenja lokaciju i seli u Poljičku ulicu), imaju otvorene urede u Varaždinu i Bjelovaru, te Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Vlastiti PaaS produkt – FIYU

Unatoč tome što su uglavnom agencijska tvrtka, temeljena na Team Extension modelu rada, odnedavno nude i vlastiti PaaS (Platform as a Service) produkt – FIYU, o čemu nam je više rekao Saša Ivičević, direktor razvoja:

“FIYU je full-code platforma za brzi razvoj aplikacija (Rapid Aplication Development – RAD). Skalabilna, s pre-definiranim modulima, ubrzava razvoj software-a do 80% te je pogodna za korištenje i velikim poduzećima i startupima.”

Saša Ivičević

Upravo koristeći se FIYU platformom uspješno je završen projekt startupa Flaster, koji su razvili prvo mjerljivo pokretno oglašavanje, a istaknuli su i aktualan projekt u kojem se razvija aplikacija za pomoć ljudima s poteškoćama s vidom i sluhom.

Osim na eksternim projektima, FIYU primjenjuju i na interne projekte, primjerice za obračun sati rada developera, fakturiranje i obračun plaća.

O ovoj platformi ćete imati više prilike čuti i na FIYU Road Show radionicama, koje su planirane u Zagrebu, Splitu, Varaždinu, Bjelovaru i Beogradu. Krajem travnja je planirani termin za radionicu u Splitu, stoga vas pozivamo da pratite stranice Split Tech Cityja kako biste rezervirali mjesto na vrijeme!

Polaznici su oduševljeni!

Nakon prezentacijskog dijela, uz opuštenu atmosferu i fritule, tim Serengetija je podijelio vlastita iskustva i savjete studentima te rado odgovorio na sva postavljena pitanja, a to potvrđuju i dojmovi polaznika.

„Bilo mi je super. Ugodna atmosfera i pristupačan tim koji je bio spreman odgovoriti na sva naša pitanja. Drago mi je da sam imala priliku vidjeti kako funkcioniraju i koje prilike nude“, rekla je Nikolina Maglica, studentica završne godine ekonomije i dizajn pripravnica u DUMP-u.

Tea Žurić, studentica druge godine Managementa trgovine i turizma, također je podijelila svoje dojmove:

„Uživala sam u današnjem obilasku. Tvrtka me se jako dojmila, a čuti o njihovoj povijesti i razvoju bilo je zanimljivo i interesantno. Razgovor s timom Serengetija i ostalim polaznicima obilaska me jako motivirao i potakao da stvarno želim više istraživati  o IT svijetu i aplikacijama. Shvatila sam kako se taj cijeli svijet sastoji od puno manjih dijelova i željela bih se pronaći u jednom od njih.“

Ovom prilikom želimo još jednom zahvaliti Serengetiju što su nas lijepo ugostili i nesebično podijelili svoje znanje i iskustva!

Podijeli


O autoru:

Tina Lucić

Kreativna sam i pustolovna osoba, koja voli istraživati nove kulture i destinacije, otkrivati nova iskustva i upoznavati ljude. Kao strastveni storyteller, uživam dijeliti svoje priče, kao i slušati tuđe.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti