Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Serengeti otvorio ured u Splitu

Split Tech City

Split Tech City

24.08.2022.

Nakon ureda u Zagrebu, Bjelovaru, Varaždinu i BiH te razvojnih centara u Keniji i Srbiji, Serengeti je otvorio i ured u Splitu, u kojem vidi veliki potencijal za daljnje etabliranje IT struke, razvoj inovativnih projekata i privlačenje mladih stručnjaka iz regije.

Planira se i suradnja sa splitskim Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje kroz stručne prakse i stipendije

Serengeti, jedna od najbrže rastućih domaćih tvrtka za razvoj softvera, započela je s radom na još jednoj lokaciji – u novom uredu na splitskoj Rivi.

Otvaranje ureda u Splitu nastavak je Serengetijeva konstantnog rasta te tako Serengeti postaje jedna od rijetkih domaćih IT tvrtki koja ima urede na čak sedam lokacija: u četiri hrvatska grada u četiri županije, ured u BiH te razvojne centre u Srbiji i Keniji. 

Rast i nova zapošljavanja

Od svog osnutka 2007. godine Serengeti organski raste u prihodima, broju zaposlenih i razini stručnosti te je danas jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT kompanija za razvoj softvera, s prosječnom godišnjom stopom rasta prihoda od oko 35%.

Širenje na jug Hrvatske potaknuto je sve većim obujmom posla i radom na projektima za svjetsko tržište te je ono planirano još od početka ove godine.

Serengeti je Split prepoznao kao jedan od najperspektivnijih domaćih gradova s velikim potencijalom još jačeg tehnološkog razvoja.

Osim toga, Serengetiju je želja motivirati lokalne mlade stručnjake, softverske inženjere, na ostanak u Hrvatskoj.

U splitskom timu već radi sedam developera, a do kraja godine zaposlit će još minimalno osmero ljudi. Za primanja ovih 15 zaposlenika planirano je ove godine dva i pol milijuna kuna. 

Fakultetska suradnja kroz prakse i stipendije

Što se daljnjeg rasta broja zaposlenika tiče, u planu je i suradnja sa splitskim Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u vidu stručnih praksi, stipendija i zapošljavanja pripravnika.

U Splitu već imamo sedam zaposlenika i odlično su se uklopili u naš način rada. Budući da su Split i regija u kojoj se nalazi jaki po pitanju inženjerskog kadra i da tu postoje odlični tehnički fakulteti, vjerujemo da ćemo uspjeti značajno proširiti svoj inženjerski tim i ljudima ponuditi rad na velikim međunarodnim projektima. Splitski ured je važan stup u našim planovima budućeg razvoja, koji uvelike ovisi o sposobnosti privlačenja i zadržavanja kvalitetnog inženjerskog kadra“, kaže Goran Kalanj, predsjednik uprave i osnivač Serengetija.

Goran Kalanj
Iz Splita za cijeli svijet

Serengetijevi developeri u Splitu trenutačno rade na razvoju turističke aplikacije za jednu od vodećih domaćih turističkih tvrtki, a u suradnji s kolegama iz drugih ureda radit će i projekte za ostala tržišta.

Naime, uz već etabliranu poziciju unutar Europske unije, Serengeti je od prošle godine prisutan na američkom, skandinavskom i izraelskom tržištu, zbog čega ova tvrtka konstantno raste i po broju zaposlenih. 

Zahvaljujući izazovnim projektima, ekspertizi i iskustvu s domaćih i globalnih tržišta, ulaganju u razvoj i obiteljskoj atmosferi koja vlada u svim Serengetijevim uredima, tvrtka je prepoznata kao poželjan poslodavac te će do kraja godine imati više od 200 zadovoljnih zaposlenika na svim lokacijama. 

Ispod sunca zlatnoga…

Između ostalog, i želja za daljnjim razvojem pozitivne i poticajne radne atmosfere bila je jedan od  ključnih razloga za odabir ureda na samoj Rivi. 

Riva je jedna od glavnih asocijacija na Split, osobito po pozitivnoj energiji koju projicira. Želimo da naša tvrtka i naš ured budu percipirani upravo kao mjesto pozitivne energije, opušteno i veselo – jer upravo takav Serengeti i jest. Osim toga, Split je odlična lokacija i za posao i za život“, objašnjava Kalanj. 

Prije otvaranja splitskog ureda, Serengeti je postao i članom naše Split Tech City zajednice. Dobro došli u Split!

Fotografije: Serengeti

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti