Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Kako je biti Split Tech City član? GetByBus otkriva detalje!

Romana Ban

Romana Ban

05.02.2024.

Priča o Split Tech City zajednici krenula je spontano, iz potrebe i s velikim entuzijazmom. Poput kamenčića bačenog u mirno jezero, nekoliko je pojedinaca sasvim prirodno pokrenulo nezaustavljivi val međusobne podrške i jačanja.

Godinama poslije, zajednica koju su stvorili kontinuirano raste i osnažuje ne samo svoje članove, nego i okolinu u kojoj djeluje.

Biti Split Tech City član nije prolazni trend. 

Članovi Split Tech City zajednice su društveno odgovorne i moderne tvrtke koje shvaćaju važnost umrežavanja za dobrobit poslovanja. 

Rastemo zajedno

Jedna od tvrtki koje su s nama od samih početaka je GetByBus. Dijeljenje istih vrijednosti i pozitivan pogled u budućnost povezali su nas sponom koja se ne raskida.

GetByBus je uz nas na svakom koraku, dajući nam vjetar u leđa i rastući s nama.

Sa željom da ti bolje prikažemo vrijednost koju tvrtkama može donijeti članstvo u Split Tech City zajednici, donosimo razgovor s Antom Dagelićem, suosnivačem i glavnim tehnološkim direktorom tvrtke GetByBus.

Ante je zapravo jedan od proaktivnih pojedinaca koji su s Tonijem Trivkovićem, osnivačem i predsjednikom STC-a, prije 10-ak godina promišljali o ideji stvaranja udruge koja bi povezala splitsku IT scenu te radila na edukaciji i motivaciji mladih snaga splitskog IT-a.

“Kad smo pričali o konceptu udruge i planovima, bilo je jasno kako je takva organizacija tada zaista nedostajala u Splitu.”

Nakon što se udruga formalno osnovala, upravo je GetByBus bio jedna od prvih tvrtki s kojima je započeo proces učlanjivanja. 

Članstvo u Split Tech City zajednici za nas nikad nije bila puka formalnost. Želio sam da GetByBus kao tvrtka, ali i ja kao pojedinac, budemo aktivni članovi udruge od samog početka. Htio sam da doprinesemo edukaciji i motivaciji novih snaga splitske IT zajednice te da svima pokažemo kako Split ima jake IT tvrtke, ali i puno potencijala za rast.”

GetByBus, uz osnovno članstvo, svake godine koristi i naš HR Boost paket, koji tvrtkama članicama donosi posebnu vrijednost u vezi vidljivosti oglasa za posao i promoviranja ljetnih praksi.

“Imamo naviku svakog kandidata koji dođe na razgovor za posao pitati da nam kaže, čisto radi interne statistike, gdje je naišao na oglas za posao, a u gotovo 50% slučajeva odgovor je upravo – web stranica ili društvene mreže STC-a. To nam je od iznimne važnosti, posebno u trenutnoj situaciji na IT tržištu, gdje je pronaći kvalitetne buduće kolege postalo prilično teško.”

Stručnjaci iz tvrtke GetByBus sudjelovali su kao predavači i panelisti na svim većim Split Tech City događajima, od motivacijske konferencije “Živi lokalno, radi globalno!” do Split Tech City Festivala.

Ante je istaknuo kako mu je uvijek čast i zadovoljstvo predavati na nekom od događaja u zajednici jer su to izvrsne prilike za upoznati puno ljudi, a priznao je i da mu takve situacije pomažu u gradnji karaktera jer ga natjeraju da napravi retrospektivu onog o čemu predaje, odnosno onoga što godinama radi.

“Predavanje na motivacijskoj konferenciji ‘Živi lokalno, radi globalno!’ ostalo mi je u posebnom sjećanju jer je to bio prvi put da predavanje držim u kino dvorani. Što je još bitnije, sama energija konferencije bila je na iznimno visokoj razini, koju smo mi kao predavači još dodatno ‘potpalili’.”

Osim na konferencijama, GetByBus ekipa aktivno sudjeluje i na manjim događajima u organizaciji Split Tech Cityja.

“Stati pred publiku i diskutirati o nekoj temi zahtijeva dozu hrabrosti (posebno pred većinski dalmatinskom – “prkosnom” publikom) i tjera vas da budete dobro pripremljeni, posebno za pitanja iz publike! To je sve odlična podloga za gradnju osobne karijere“, smatra Ante i ističe:

Mislim da bi svim članovima trebalo biti u interesu da njihovi članovi tima budu aktivni u zajednici.”

Nadalje, GetByBus je otvorio vrata svog ureda sudionicima našeg projekta obilaska IT tvrtki za mlade.

“Kada bismo takav projekt morali sami organizirati, oglasiti i privući ljude, to bi nam oduzelo značajno više vremena, toliko da bismo potencijalno i odustali. Ova inicijativa je zaista odlična prilika za sve Split Tech City članove, odnosno za sve tvrtke koje vode računa o kvalitetnoj prezentaciji, jer Split Tech City odradi kompletnu logistiku.”

Moralna podrška je uvijek dobrodošla, no GetByBus nam daje vjetar u leđa i međunarodno priznatim valutama. 😀 Sponzorirali su svaki naš veći događaj!

Razlozi za to su uvijek pola filantropski, a pola kapitalistički, kroz smijeh objašnjava Ante:

“U jednu ruku želimo dati svoj doprinos razvoju udruge i edukaciji drugih, a u drugu ruku želimo i sami naučiti te popularizirati GetByBus kao snažnog člana IT zajednice i poželjnog budućeg poslodavca.”

Među događajima koje su sponzorirali su sva tri dosad održana izdanja Split Tech City Festivala. 

“Split Tech City Festival je po meni trenutno najbitniji IT event u Splitu, koji okuplja velik broj članova zajednice u odličnom i opuštenom ambijentu, i to na način da fokus nije samo na predavanjima, već i na druženju, što je super prilika za nove članove da upoznaju zajednicu. Dosadašnje konferencije su za GetByBus bile super iskustvo i nadamo se prilici da sponzori budemo i na idućim konferancijama!”

Nakon svega što je Ante nabrojio, pitali smo ga želi li još nešto istaknuti kao dobru stranu članstva u Split Tech Cityju. 😀

“Zar vas već nisam dovoljno nahvalio u ovim odgovorima gore? 🙂 Pa za kraj bih želio pohvaliti interno djelovanje udruge, koja se vodi vrlo profesionalno i transparentno; financije su vidljive svim članovima, svi projekti se unaprijed najave, održavaju se godišnje skupštine, a komunikacija sa svima u operativi je uvijek pozitivna i ugodna!”

Postani član!

Dakle, možemo zaključiti da je GetByBus svojim aktivnim i kontinuiranim članstvom u Split Tech City zajednici izgradio pozitivan imidž poželjnog poslodavca koji brine o profesionalnom razvoju svojih zaposlenika, rado se umrežava i dijeli znanje te kojem je stalo do razvoja zajednice u kojoj djeluje.

GetByBus, hvala vam na potpori i veselimo se nastavku suradnje!

Sve o procesu učlanjivanja u Split Tech City zajednicu možeš vidjeti ovdje.

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti