Sistemi.hr je novi član Split Tech City zajednice

Sistemi.hr je zapravo firma koja je nastala iz Netmedia d.o.o. i nastavak je uspješne priče koja je započela još davne 1996. godine kada je mladi splitski entuzijast Ivan Juras odlučio osnovati tvrtku koja će se baviti izradom web stranica.

Primarna djelatnost Netmedie bila je turizam, kao jedina djelatnost koja je nakon rata procvjetala, a sukladno tome prvi projekt Netmedie je bio turistički portal Dalmacija net.

2001. godine Netmedia ulazi u partnerstvo s nizozemskom tvrtkom Mplus, time izlazi iz okrvira Hrvatske i kreće s radom za strane klijente.

Nakon 6 godina rada s Nizozemcima, dolazi do razilaženja i tada nastaje firma Sistemi.hr koja odlučuje ostati na lokalnom tržištu dok Netmedia i danas radi za strano tržište.

 

Sistemi.hr od početka su svoje poslovanje usmjerili na web aplikacije i web stranice, a s obzirom da su ostali na lokalnom tržištu, klijenti su već znali za njih i dolazak do njih nije bio problem.

“Naši klijenti nas najčešće preporuče i tako dobivamo nove.”

Projekti s kojima rade su jako komplicirani i klijenti koji s njima prođu jedan takav projekt u načelu budu zadovoljni jer su uključeni od početka do kraja i imaju sigurnost.

Njihova misija je tada, a i dan danas ostala:

“Pružanje cjelovitog paketa IT usluga klijentima. Cilj nam je graditi partnerske odnose na obostranu korist isporukom kvalitetnih rješenja na području web tehnologije.”

Dvosjekli mač

Koliko god da im je prepoznatljivost na tržištu i stalni klijenti olakotna okolnost, utoliko zna biti i otegotna jer uvijek imaju relativno puno posla na domaćem tržištu i stoga se nisu “bacali” vanka, što bi možda bilo bolje uzmemo li u obzir činjenicu da su strani projekti malo bolje plaćeni.

S vremenom su se profilirali na dvije glavne branše – web shopove i government odnosno korporativne portale.

Posebnosti

Ono što ih razlikuje od sličnih firmi je rad s velikim sustavima, primjerice KBC Split ili Grad Split, s čime se mlade firme ne mogu nositi jer su navikli na brzinu, a ovakvi sustavi su tromi i spori, a oni ih izvlače na znanje i iskustvo. Klijentima iz takve branše nude i integracijske sustave.

“Česta je situacija da klijenti angažiraju jedan od naših odjela za konkretan zadatak (npr. web stranice), a u tijeku projekta klijent shvati da je za taj projekt nužna integracija njegovog poslovnog softwarea s webom te da web i podatke na njemu treba adekvatno zaštititi. Tada se u projekt uključuje naš odjel razvoja koji odrađuje analizu i integraciju. Naposlijetku, u projekt se uključuje odjel sistem administracije koji cijelo rješenje podiže i osigurava na Internet poslužitelju. Klijent je na kraju sve usluge ostvario unutar iste tvrtke, što je pojednostavilo komunikaciju i ubrzalo tijek projekta.

Sve znanje o integracijama su prebacili na web shopove jer se svaki web shop mora povezati s poslovnim sustavom, sustavom za plaćanje, itd.

Struktura zaposlenih i planovi za budućnost

Firma trenutno broji 17 zaposlenih, a podijeljeni su u 2 odjela – web development i sistemski.

Za razvoj weba ne koriste wordpress već DNN i CMS, odnosno najraširenije Microsoft bazirano CMS rješenje, međutim u odnosu na wordpress to je jako mali community. Unatoč tome što nisu bazirani na strano tržište, već tri godine uspješno surađuju s jednom švicarskom firmom te firmom Mazda Europa za koju odrađuju istočni blok.

Web shopovi bilježe ogroman rast, a ekipi iz Sistemi.hr plan je dići projekte na jednu višu razinu, odnosno doći do točke u kojoj mogu birati što će raditi, a što ne.

Split Tech City zajednica im želi još puno uspješnih godina! 🙂
Otvoren poziv

Upućujemo poziv i ostalim tvrtkama da se pridruže udruzi kao član i postanu dio Split Tech City zajednice.

Podijeli

O autoru

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)