Shift Money 2020 premijerno u suradnji sa Singapore FinTech Festivalom!

Shift, najznačajnija tech konferencija u ovom dijelu Europe najavljuje svoju vodeću dvodnevnu regionalnu konferenciju usmjerenu na budućnost novca, Shift Money 2020, koja će se održati od 7. do 8. prosinca u zagrebačkoj Laubi.

Raspravljat će se o promjenama u financijskim tehnologijama koje se odnose na plaćanje, zajmove, osiguranje i blockchain.

Prvi put Shift dolazi u suradnji sa najvećim svjetskim festivalom Singapore FinTech

Ovo, treće po redu, izdanje Shift Money-ja donosi i jednu ekskluzivu – naime po prvi puta je domaćin u partnerstvu sa Singapore FinTech Festivalom koji se održava 7-11.12.

SFF je svjetski poznati fin tech događaj, organiziran od strane Monetary Authority of Singapore (MAS), koji na jednom mjestu okuplja regionalne i internacionalne lidere iz svijeta poduzetništva, financija, javnog sektora i tehnologije.

S obzirom na navedeno ne treba nas iznenaditi prisutno uzbuđenje organizatora, ali i svih zaljubljenika u financijske tehnogije koji s nestrpljenjem iščekuju vidjeti novosti koje donosi prosinačko izdanje.

Oduševljeni smo što je ovogodišnji Shift Money postao dio SFF-a i na taj način stavio Zagreb na mapu vodećih događanja u svijetu financijskih tehnologija. Fintech se doista pokazao kao najuzbudljivija i najbrže rastuća tehnološka vertikala koja kombinira iznimne startupe, motivirane lidere u industriji i angažirane predstavnike regulatornih tijela“, rekao je Ivan Burazin, osnivač i izvršni direktor tvrtke Shift, organizatora konferencije.

Sopnendu Mohanty, glavni financijski direktor MAS-a, dodao je: „Kao rastuća fintech destinacija u jugoistočnoj Europi, Hrvatska je pojavom mladih i sposobnih digitalnih stručnjaka postala rastuće inovacijsko žarište. U duhu ovogodišnjih globalnih tendencija, drago nam je što ćemo ostvariti suradnju sa Shift Money konferencijom kako bismo povezali hrvatske financijske i tehnološke zajednice s globalnom SFF zajednicom, razmijenili ideje i stvorili nove mogućnosti za inovacije u području financijskih tehnologija.”

Imajući na umu situaciju koja je zadesila cijeli svijet, ove će godine SFF predstaviti i jedinstveni hibridni format kombinirajući 24-satnu mrežnu platformu s više od 40 globalnih događaja u fintech središtima diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku.

Drugim riječima, Shift Money 2020 stream-at će se na SFF platformi na kojoj će biti prisutno 60 000 ljudi, što zasigurno daje ogromnu vrijednost i veličinu čitavom događaju.

Zvučna imena fintech industrije

Poznato je da veličinu konferenciji daju njezini govornici pa su organizatori “doveli” zvučna imena, od kojih ćemo istaknuti Tima Drapera, američkog poduzetnika, investitora rizičnog kapitala i osnivača Draper University-ja te tvorca “viralnog marketinga”, marketinške metode za širenje softverske aplikacije od kupca do kupca i Borisa Vujčića, guvernera Hrvatske narodne banke i zamjenika glavnog pregovarača Hrvatske s Europskom Unijom.

U sklopu Shift Money 2020 pratite finale startup natjecanja Elevator Lab

Još  jedna novost je i finale startup natjecanja Elevator Lab pod pokroviteljstvom Raiffeisen banke koje će se održati u sklopu Shifta. Riječ je o regionalnom natjecanju koje se održava s ciljem pronalaska najboljeg Fintech startupa u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Srbiji. Program je organiziran kroz lokalna natjecanja, a najboljima će neupitno biti dobra odskočna daska koja će im pomoći ubrzati razvoj ideje i pružiti priliku za dobivanje vrijednih inputa relevantnih stručnjaka iz industrije.

Shift hrabro prkosi pandemiji

Ovom konferencijom Shift privodi kraju turbulentnu 2020. godinu koja im je na više načina prijetila poremetiti planove no unatoč tome organizatori su pokazali zavidnu vještinu nošenja sa izazovima, stoga, nakon izvrsno organizirane i održane rujanske Shift Dev 2020 konferencije u Splitu, niti malo ne sumnjamo u jednako uspješan, ako ne i uspješniji ishod Shift Money-ja.

Ulaznice za ovaj veliki događaj rezervirajte ovdje.

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.