SHIFT 2018. u Split dovodi stručnjake iz Amazona, Microsofta i GitHuba

SHIFT DEVELOPER CONFERENCE, najveća IT konferencija u jugoistočnoj Europi, i ove će godine u Splitu u dva dana, 31. svibnja i 1. lipnja, okupiti domaće i svjetske IT face. Očekuje se kako će sedmo izdanje SHIFT konferencije posjetiti preko 1.300 sudionika iz Hrvatske i regije. Preko 20 stručnih govornika predstavit će najnovije tehnologije, te govoriti o najaktualnijim developer temama.

Kada su prije sedam godina krenuli s organizacijom konferencije, organizatori SHIFT-a nisu ni slutili kako će upravo zahvaljujući najvećem regionalnom okupljanju developera grad Split upisati na europsku IT kartu.

Nakon prva dva izdanja, koja su više bila usmjerena na problematiku startupova, odlučili smo napraviti zaokret i orijentirati se na stvaranje regionalne mreže usmjerene prema developerima, kaže Ivan Burazin, osnivač i pokretač konferencije.

Svjetske IT face dolaze na 7. SHIFT

Kroz dva dana, u jedinstvenom ambijentu Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, Håkon Wium Lie (Creator CSS), Mathias Meyer (Founder – TravisCI), DeVaris Brown (Product Manager – Heroku), Luca Cipriani (CIO – Arduino), Marc Abraham (Global Product Tank Coordinator – Mind the Product) te Cyrille Fauvel (Worldwide Sr. Manager – Autodesk), Tarik Makota (Partner Solutions Architect – Amazon Web Services), Kathy Simpson (Director of Product – GitHub), Sean Larkin (Technical Program Manager – Microsoft) raspravljat će o standardnim temama vezanim uz web i mobile developmenta, ali će obraditi i najaktualnije IT teme o kojima se piše svakodnevno kao što su umjetna inteligencija, blockchain i decentralizirane aplikacije.

Među navedenim imenima, posebno se ističe norveški web pionir, Håkon Wium Lie, osnivač Pirate Party of Norway i bivši glavni tehnolog softvera Opera, kojeg je i MIT Technology Review 90-ih proglasio jednim od Top 100 inovatora. Ime DeVarisa Browna od 2016. godine vezuje se uz jedan od najuspješnijih američkih neprofitnih projekata Floodgate Academy, kojemu je cilj pomoći mladim talentiranim ljudima da, unutar svoje zajednice, razviju vještine i znanja, tj. obrazuju se kako bi postali nova generacija DevOps inženjera. O svakodnevnim developer izazovima, ali i trendovima koji se javljaju na tržištu SAD-a, jednom od najdinamičnijih svjetskih IT tržišta, pričat će i Marc Abraham, višegodišnji „digitalni nomad“.

Uz sve veći interes lokalne zajednice o mogućnosti primjene praktičnih znanja u svakodnevnom poslovanju, tradicionalno će se organizirati i posebne radionice usmjerene na mlade developere, a sudionicima će ponuditi jedinstveno iskustvo.

Iz godine u godinu trudimo se biti inovativni i originalni. Osim toga što je konferencija idealna prilika da se dopre do mladih talenata te predstave rješenja ciljanim poslovnim partnerima kojih je sve više i više, ostvareni kontakti na SHIFT-u otvaraju mnoga vrata i upravo je networking razlog velikog interesa posjetitelja“, rekao je Burazin.

Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici SHIFT konferencije. SHIFT novosti, detaljniji program i teme koje će se obrađivati na ovogodišnjoj konferenciji, moguće je pratiti i putem službenog Facebook, Instagram i Twitter profila.

 

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.