Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

SCEDULY – moderna aplikacija za jednostavan unos i praćenje rasporeda nastave

Tina Tomičić

Tina Tomičić

24.08.2020.

Ljeto se nažalost bliži kraju, škole i fakulteti samo što nisu počeli i već lagano krećete paničariti i pri samoj pomisli na sve naredne obveze, predavanja, rokove i rasporede…

Čak i ako vas baš ne krasi epitet organizirane osobe, razloga za brigu nemate jer se na tržištu pojavila nova aplikacija – Sceduly, koja će vam uvelike olakšati izradu i praćenje rasporeda nastave.

Potreba digitalizacije rasporeda

Na tome možete zahvaliti Tomislavu Seseru, koji je osmislio i izradio ovu modernu aplikaciju.

Tomislav je diplomirani inženjer elektrotehnike i predavač na studiju Računarstva Visoke škole Aspira, a s početkom ove izazovne 2020. godine postao je i vlasnik obrta „Volting“ s optimizacijom i automatizacijom poslovanja kao primarnom djelatnošću.

Prvu verziju aplikacije Sceduly Tomislav je izradio upravo za studij Računarstva na Aspiri, kao odgovor na njihovu potrebu digitalizacije rasporeda.

U Aspiri se već godinu dana uspješno koriste aplikacijom na svim svojim studijima i programima cjeloživotnog obrazovanja.

Primijećene su goleme uštede i kompletno je zamijenjen ručni unos podataka.

Visoka škola Aspira pokazala se kao savršen korisnik prve verzije s obzirom na česte promjene u satnicama i samoj organizaciji, što je ujedno predstavljalo izazov za Tomislava, koji je određene nepredviđene situacije iskoristio kao smjernice u svrhu poboljšanja svoje aplikacije.

Optimizacija administrativnih procesa

Zahvaljujući tome, danas aplikacija uspješno odgovara na sve potrebe osnovnih i srednjih škola, kao i visokoškolskih obrazovnih ustanova. Dovodi do digitalizacije i optimizacije administrativnih procesa, omogućujući profesorima i nastavnicima veću učinkovitost, a istovremeno smanjujući opterećenost i broj posjeta referadi.

Korištenje Scedulyja je vrlo jednostavno – može se koristiti bez preuzimanja, bez instalacije i bez problema!

  • Administratorsko sučelje pruža jednostavan tjedni pregled sa svim nastavnim aktivnostima te dostupnost učionica.
  • Rasporedi se mogu printati ili spremiti kao PDF dokumenti.
  • Generirani školski i sveučilišni rasporedi su kompatibilni s bilo kojom vrstom i rezolucijom studentskih uređaja.
I za fakultete i za studente

Sceduly je dostupan na bilo kojem računalu ili mobilnom uređaju, a uspješno je integriran u AAI@EduHr (Autentifikacijska i autorizacijska infrastruktura znanosti i visokog obrazovanja u RH) sustav visokog obrazovanja.

Omogućuje svakom fakultetu ili sveučilištu jednostavan uvoz svih ISVU (Informacijski sustav visokih učilišta) podataka, što rezultira dobivanjem vlastitog individualnog rasporeda za svakog studenta, prema predmetima koje je upisao u tekućoj akademskoj godini.

Vrlo bitna značajka aplikacije je u vidljivosti svih izmjena u stvarnom vremenu, kao i objedinjenom prikazu svih rasporeda na TV-u u atriju.

Također omogućuje kreiranje odvojenih ili kombiniranih rasporeda. Nakon dodavanja svakog novog termina u kalendar, sustav automatski javlja koji se događaji preklapaju u rasporedu.

Plasman na globalno tržište

Do današnjeg datuma, Tomislav i Sceduly ostvarili su suradnju s preko 100 institucija, ali tu zasigurno nije kraj. S vremenom, planiran je i plasman na globalno tržište, odnosno Sceduly će biti zastupljen u bilo kojoj zemlji koja ima integrirani informatički sustav.

Aplikacija nudi BESPLATNO testiranje na vremenski period od 2 mjeseca, čijim istekom slijedi naplata, i to:

  • institucije s manje od 50 predavača – 1.499 kn / godišnje (199eur)
  • institucije s više od 50 predavača – 2.199 kn / godišnje (299eur)

Više o samoj aplikaciji možete pročitati na službenoj stranici sceduly.com.

 

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti