Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Re.Split je novi član Split Tech City zajednice

Split Tech City

Split Tech City

03.07.2023.

Znaš li da je na splitskom sveuličišnom kampusu otvoren novi coworking? Mi smo imali čast posjetiti Re.Split dok se prostor još uređivao, a sad, kad je dobio finalni izgled (i tek počeo s radom), možemo samo izraziti oduševljenje!

I ne, nije to samo subjektivan dojam zato što su se (naravno) pridružili Split Tech City članovima! Uostalom, pročitaj naš intervju s njihovim osnivačem Josipom Majićem pa ćeš se uvjeriti zašto ćeš i ti kad-tad doći na adresu Cvite Fiskovića 4!

Kako je došlo do otvaranja Re.Split-a, i to u samom srcu sveučilišnog kampusa? 

Otvaranje Re.Splita, u samom srcu sveučilišnog kampusa, proizašlo je iz uspjeha i rasta naše prve tvrtke, nekada poznate kao Tech Resources. Kao agencija za razvoj softvera i savjetovanje, sa snažnim iskustvom od više od 10 godina rada s tvrtkama na razini poduzeća diljem EU-a i Sjedinjenih Država, odlučili smo se započeti novo poglavlje rebrandingom u Re.Split. Do rebrandinga je došlo zahvaljujući podršci Županije, koja nam je preko NPOO-a omogućila povoljna investicijska sredstva. 

Kako smo počeli razvijati svoj prvi vlastiti proizvod, tim je prepoznao priliku za poticanje zajednice kroz otvaranje najsuvremenijeg coworking prostora.

Uz pružanje poslovnog savjetovanja i digitalnih proizvoda i usluga, vizija je bila stvoriti

holističko okruženje u kojem profesionalci iz različitih industrija mogu surađivati, umrežavati se i pronalaziti inovativna rješenja. 

Odluka o osnivanju coworking prostora bila je potaknuta kako potrebom za dodatnim radnim prostorom, tako i željom za proširenjem tima. Timom mladih programera, nastojimo se otrgnuti od monotonije i uspostaviti

moderno radno mjesto koje na prvom mjestu daje udobnost, fleksibilnost, praktičnost, dostupnost i inspiraciju.

Izgradnjom vrhunskog coworking prostora iznad postojećeg ureda, Re.Split nije samo zadovoljio potrebu za proširenjem, već je i stvorio okruženje koje potiče suradnju i produktivnost.

Štoviše, kombiniranjem coworking prostora s našom stručnošću u razvoju softvera i savjetovanja, Re.Split bi klijentima mogao ponuditi cijeli niz usluga i rješenja. Ova integracija usluga omogućila je besprijekornu suradnju između članova coworkinga i iskusnih profesionalaca unutar Re.Splita, dodatno obogaćujući mogućnosti za inovacije i rješavanje problema.

Središnja lokacija unutar sveučilišnog kampusa nudi jedinstvenu priliku za iskorištavanje talenta i energije studentske zajednice.

Pozicioniranjem Re.Split-a u srcu kampusa, postaje lako dostupan studentima, omogućujući im da se uključe u poduzetničke aktivnosti, povežu se sa stručnjacima i steknu stvarno iskustvo tijekom studija. 

Dodatno, to što se nalazi u središtu poslovne zone tj. IGH zgrade pruža blizinu etabliranih tvrtki, startup-a i drugih organizacija. Ova lokacija omogućuje Re.Split-u poticanje veza i olakšavanje suradnje između različitih sektora, te promicanje međusobnog dijeljenja ideja i inovacija. 

Ukratko, otvaranje Re.Split coworking prostora u srcu sveučilišnog kampusa proizašlo je iz evolucije naše prve tvrtke, Tech Resources. Prepoznajući potrebu za širenjem, želju za poticanjem suradničke zajednice i priliku za pružanje sveobuhvatnih usluga klijentima, Re.Split je krenuo na ovo putovanje kako bi stvorio vrhunski coworking prostor koji utjelovljuje udobnost, fleksibilnost i inspiraciju za oboje – tim i širu stručnu zajednicu.

S ovom jedinstvenom mješavinom resursa, stručnosti i mogućnosti, Re.Split je spreman postati katalizator inovacija u regiji.

Koje su bile najveće prepreke na putu do otvaranja?

Otvorenje Re.Split-a nije prošlo bez izazova. Najznačajnija prepreka na koju se naišlo tijekom osnivanja bio je proces izgradnje. Kao osnivač susreo sam se s novim iskustvom vođenja građevinskih radova.

Nažalost, kao što je to često slučaj, projekt se suočio s kašnjenjima, produžujući vremenski okvir iznad početnih očekivanja. Međutim, odlučnošću i prilagodljivošću, tim Re.Split-a uspješno je prevladao ove prepreke, osiguravši stvaranje izvanrednog coworking prostora.

Re.Split je puno više od coworkinga. Koje sve mogućnosti pruža? 

Re.Split nudi iznimno coworking iskustvo koje daleko nadilazi tradicionalni koncept. Članovima se pruža širok raspon mogućnosti u dinamičnom i inspirativnom okruženju.

Naš radni prostor je pažljivo dizajniran, sa fleksibilnim radnim prostorima, sa sobom za sastanke i područjima za suradnju koja potiču kreativnost, produktivnost i mogućnosti umrežavanja.

Izdvajajući nas, Re.Split se udružio s jednom od najstarijih hrvatskih uličnih umjetničkih grupa kako bi stvorili vizualni koncept koji na prekrasan način premošćuje jaz između ljudskosti i tehnologije.

Umjesto prikazivanja distopijskog scenarija, njihov fenomenalan dizajn uključuje suptilan humor i kombinira ga s pažljivo odabranim biljkama koje je pomno ukomponirala talentirana hrvatska dizajnerica.

Ovom integracijom biljnih elemenata unutar našeg radnog prostora postiže se biofilni učinak, koji je na čelu najnovijih trendova uredskog dizajna. Prihvaćajući biofiliju, prioritet nam je dobrobit naših članova, nudeći zdravstvene dobrobiti i smanjenje stresa kroz skladnu povezanost s prirodom.

Vođeni biofilnim konceptom i umjetničkim dizajnom, možemo se pohvaliti unikatnim izgledom prostora. 

Osim zadivljujuće estetike, Re.Split nadilazi puki coworking pružajući bogatu lepezu mogućnosti za profesionalni rast i suradnju.

Cilj nam je postati domaćinima raznolikom nizu radionica, seminara i događaja umrežavanja, osnažujući naše članove da prošire svoje znanje, razmijene ideje i uspostave vrijedne veze.

Okupljajući stručnjake istomišljenika iz različitih industrija, olakšavamo međuindustrijsku suradnju i potencijal za uzbudljiva partnerstva.

Smješten u užurbanoj poslovnoj zoni, Re.Split nudi jednostavan pristup potencijalnim partnerima, klijentima i talentiranim pojedincima, njegujući ekosustav koji podržava rast i uspjeh. Središnja lokacija povećava mogućnosti umrežavanja i stvara prilike za sinergiju i obostrano korisnu suradnju. Ukratko,

Re.Split redefinira coworking iskustvo nudeći zadivljujući radni prostor koji besprijekorno spaja umjetnost, tehnologiju i prirodu.

Nastojimo pružiti okruženje koje nadahnjuje kreativnost, daje prednost dobrobiti i potiče smislene veze. Kroz našu raznoliku ponudu pogodnosti, mogućnosti za profesionalni razvoj i vrhunsku lokaciju, Re.Split omogućuje pojedincima i tvrtkama da napreduju u ekosustavu inovacija i suradnje.

Zašto ste odlučili postati članom Split Tech City zajednice?

S obzirom na to da je matična tvrtka Tech Resouces jedna od prvih članica zajednice Split Tech City, logično je bilo da i novi koncept bude dio Split Tech City zajednice, jer postoji zajednička vizija za inovacije, tehnologiju i poduzetništvo.

Pridruživanjem ovom živahnom ekosustavu, stvaramo veću mrežu istomišljenika, startup-a i etabliranih tehnoloških kompanija.

Ova povezanost otvara vrata suradnjama, partnerstvima i mogućnostima mentorstva, olakšavajući rast i razvoj naših tvrtki i njenih članova.

Kao član zajednice Split Tech City, Re.Split je spreman revolucionirati način na koji profesionalci, poduzetnici i kreativci rade zajedno.

Želite li još nešto istaknuti?

Otvaranje Re.Split-a predstavlja značajnu prekretnicu u coworking pejzažu Splita. Unatoč izazovima s kojima se suočavao tijekom procesa izgradnje, odlučnost i upornost tima rezultirali su uspostavljanjem izvanrednog coworking prostora.

Predanost Re.Split-a pružanju ne samo funkcionalnog radnog prostora, već i platforme za suradnju, učenje i rast, izdvaja ga od tradicionalnih coworking okruženja.

Postavši članom Split Tech City zajednice, Re.Split dodatno učvršćuje svoju poziciju ključnog igrača u pokretanju inovacija i njegovanju uspješnog tehnološkog ekosustava u Splitu. 

Također, oduševljeni smo što se kultura coworking-a širi u Splitu. Prisutnost višestrukih coworking prostora ukazuje na sve veće prepoznavanje dobrobiti i prednosti koje takva okruženja nude.

Ova kulturološka promjena označava dinamičnu i suradničku atmosferu u kojoj se profesionalci iz različitih sredina mogu okupiti, dijeliti resurse i poticati inovacije.

Re.Split je presretan što može biti dio ovog rastućeg pokreta i pridonijeti procvatu coworking kulture u Splitu.

Ako netko želi postati članom Re.Split zajednice, neka nam se slobodno javi putem web stranice ili Instagram profila!

A mi smo presretni što imamo ovakve članove! Re.Split, dobro nam došli!

Zajednica

Split Tech City zajednica sastavljena je od dobronamjernih i progresivnih tvrtki, startupa, udruga, inicijativa, ustanova i pojedinaca. Zajedno potičemo i razvijamo IT sektor Splita i regije.

Istraži zajednicu

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti