Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Sudjeluj u pilot testiranju učenja kodiranja putem soba za bijeg!

Valentina Perišić

Valentina Perišić

20.06.2022.

Projekt CodER predstavlja pokušaj premošćivanja jaza između potražnje i ponude digitalnih vještina na suvremenom tržištu rada.

Točnije, ima za cilj materijalizirati znanja o kodiranju i mikrokontrolerima kroz inovativnu metodu Escape Rooms (ER), takozvanih soba za bijeg, za osobe koje rade s mladima i organizacije kako bi educirali mlade ljude i pokušali povećati njihov interes i angažman za zanimanja koja su tehnološki orijentirana.

Međunarodnom suradnjom do inovativne metode učenja

Konzorcij, u projektu financiranom kroz Erasmus+ program CodER, čine Kalimera (Hrvatska), Digijeunes (Francuska), Citizens in Power (Cipar), Research Institute for Technological Evolution (Cipar), Challedu (Grčka) te AKMI (Grčka).

Trenutno finaliziramo prvi intelektualni rezultat projekta, a koji je vezan za CodER Modul.

Ciljevi projekta:
  • Povećavanje znanja o programiranju i mikrokontrolerima osobama koje rade s mladima kroz Kod za bijeg modul
  • Usklađivanje ishoda učenja s potrebama tržišta rada 
  • Stvaranje metodološkog vodiča namijenjenog sektoru mladih za pedagošku upotrebu soba za bijeg za kodiranje
  • Povećavanje znanja organizacija mladih o različitim scenarijima za podučavanje programiranja i mikrokontrolera mladim ljudima
  • Organizacijama koje rade s mladima diljem svijeta pružiti korisan alat koji će pomoći povećati razinu znanja mladih o programiranju i mikrokontrolerima (Digitalni generator soba za bijeg)
Sudjeluj i ti u pilot testiranju!

S obzirom na to da bismo voljeli procijeniti kvalitetu i sadržaj razvijenog modula, želimo te pozvati da sudjeluješ u pilot testiranju!

Pilot testiranje će se održati 23. lipnja u popodnevnim satima (17h), u gradu Splitu, te će trajati otprilike 3 sata.

Za sudjelovanje je potrebno ponijeti vlastito prijenosno računalo, a ostale alate i materijale, poput arduino mikrokontrolera, mi ćemo pripremiti za tebe. 🙂

Po završetku edukacije, svi sudionici će dobiti Potvrdu o sudjelovanju.

Prijavi se i sudjeluj u kreiranju budućnosti!

Molimo te da potvrdiš svoje sudjelovanje putem ovog obrasca.

Prijave traju još danas, a broj sudionika je ograničen s obzirom na opremu, stoga ćemo te po završetku prijava kontaktirati još jednom da potvrdiš sudjelovanje i obavijestiti te o točnom mjestu i vremenu održavanja radionice.

Za više informacija posjeti nas na web-u i na Facebook stranici projekta. Za sva ostala pitanja stojimo ti na raspolaganju. 🙂

Fotografija i ilustracija: Projekt CodER

Podijeli


O autoru:

Valentina Perišić

Doktorandica filozofije, poduzetnica, međunarodna trenerica u području obrazovanja i mladih te EU projekt menadžerica - istraživačica. U slobodno vrijeme avanturistički duh hranim planinarenjem, penjanjem, zračnom svilom, putovanjima i organskim vrtlarstvom.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti