Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

PRILIKA ZA STARTUPOVE: Na “Get in the Ring” u Split dolaze investitori i VC fondovi u potrazi za inovativnim projektima!

SPI Split

SPI Split

11.10.2021.

Globalno natjecanje jedinstvenog formata “Get in the Ring” po drugi put se održava u Splitu, zahvaljujući suradnji Grada Splita i Ekonomskog fakulteta u Splitu. Događaj će se održati 29. listopada u Hrvatskom domu Split.  

Podsjećamo da su prijave za natjecanje u tijeku i da su otvorene do 17. listopada. 

Ovo natjecanje idealna je prilika inovativnim startupovima da internacionaliziraju svoje poslovanje i vidljivost. Grad Split je za ovu prigodu osigurao i nagradni fond u iznosu od 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Natjecatelji će proći kroz proces pripreme i provjere, a o pobjednicima će odlučivati međunarodni žiri čiji članovi vode ili predstavljaju investicijske tvrtke i fondove s više stotina milijuna eura spremnih za ulaganje u perspektivne startupove. Osnivači startupova će morati pokazati koliko njihov startup zaista potencijalno vrijedi. To uključuje ozbiljnost problema i inovativnost rješenja, kompetencije tima, veličinu tržišta, održivost poslovnog modela i niz drugih značajki. 

Žiri će imati zadatak da kroz dva selekcijska kruga odabere najbolje i najperspektivnije kandidate koji će osigurati novčanu potporu, a najbolji među njima osigurat će i odlazak na globalno “Get in the Ring” finale koje će se održati iduće godine. Uloga žirija nije samo procijeniti kvalitetu prijavitelja, već i da kroz razgovore 1-na-1 podijele savjete prijavljenima i usmjere ih u daljnjem radu, neovisno o ishodu selekcije.

I ove godine, uz predstavnike Grada, gostujući žiri na splitskom izdanju “Get in the Ring” natjecanja čine iskusna i provjerena imena koja upravljaju kapitalom za ulaganje od nekoliko stotina milijuna eura.

Na “Get in the Ring 2021.” mogu se prijaviti razvojni startup timovi sa inovativnim projektima te poslovni subjekti do 5 godina starosti. U slučaju dobivanja bespovratnih sredstava, razvojni timovi trebaju otvoriti poslovni subjekt sa sjedištem u Splitu.

U tjednu održavanja natjecanja održat će se pripreme za sve prijavljene, a provest će ih stručnjaci iz tvrtke Silicon Castles i Get in the Ring fondacije. 

Stručni žiri
Andreas Spechtler, Silicon Castles

Osnivač i direktor tvrtke Silicon Castles iz Salzburga, strateškog poslovnog akceleratora za licenciranje poduzeća s intelektualnim vlasništvom te potporu internacionalizaciji poslovnog razvoja. Ima preko 30 godina iskustva na upravljačkim i razvojnim pozicijama i to u tehnološkom sektoru, komunikacijama i industriji zabave. Kroz Silicon Castles ulaže u inovativne tvrtke te im pomaže u širenju na globalno tržište.

Silicon Castles upravlja globalnom mrežom s pristupom u Europi (Berlin, München, Amsterdam, Barcelona, London itd.), Sjedinjenim Državama (Silicijska dolina, San Francisco, Seattle, Los Angeles, Boston, New York itd.) i Aziji (Tokio, Peking, Shenzhen, Hong Kong, Seul, Singapur, Mumbai itd.).

Noortje van Heijst, Unknown Group

Investicijska menadžerica u Unknown Group, fondu rizičnog kapitala sa sjedištem u Hagu u Nizozemskoj. Odgovorna je za analizu isplativosti ulaganja u startupove, upravljanje i strukturiranje ulaganja u startupove, upravljanje portfeljem, kao i upravljanje timom poslovnih analitičara. Unknown Group je fond rizičnog kapitala usmjeren prema startupovima u ranoj fazi razvoja, a pomaže inovatorima i u poslovnom razvoju.

Vedran Blagus, South Central Ventures

Voditelj investicija u South Central Ventures (SCV), vodećem fondu za rizični kapital u Jugoistočnoj Europi. Radi na pronalaženju, provjeri i savjetovanju portfeljskih tvrtki. Član je Upravnog odbora dviju portfeljskih društava SCV-a. Njegov fokus i posebnosti u okviru menadžerskog savjetovanja su tržišna strategija, širenje i optimizacija procesa.

S uredima u Beogradu, Zagrebu i Skoplju, South Central Ventures (SCV), kroz Enterprise Innovation Fund (ENIF), fokusiran je na inovativne tvrtke na Balkanu. Fond od 43 milijuna eura namijenjen je prvenstveno ulaganjima u ranoj fazi i rastu.

Darja Ogorodnik, Startup Wise Guys

Startup skaut menadžerica zadužena za predselekciju inovativnih startupova za poslovnu akceleraciju u Startup Wise Guys.

Startup Wise Guys je skandinavski poslovni akcelerator usmjeren na mentoriranje, poslovni razvoj i investicije u startupove u ranoj fazi u području B2B, IT, financijske tehnologije, cyber tehnologije i održivosti.

Jan Debets, Business Angels Europe

Operativni direktor udruženja poslovnih anđela Business Angels Europe gdje je zadužen za planiranje, implementaciju i upravljanje ulaganjima u kapitalne projekte.  Business Angels Europe okuplja i predstavlja više od 250 mreža poslovnih anđela u Europi radi poticanja umrežavanja i jačanja europskog ekosistema.

Andrea Čordaš, Hellen`s Rock

Partner i startup savjetnica u Hellen`s Rock, tvrtki koja upravlja ulaganjima rizičnog kapitala. Ima bogato iskustvo u razvoju poslovanja, te upravljanju ključnim partnerstvima. Radila je sa investitorima, osnivačima i direktorima na pokretanju tehnoloških tvrtki te na transformaciji samih organizacija.

Edward Platt, Kavedon Kapital

Operativni direktor i član osnivačkog tima Kavedon Kapital, fonda rizičnog kapitala usmjerenog na startupove u području održivosti i kružne ekonomije. Ima preko 30 godina iskustva u investicijskom menadžmentu, a ekspertizu je stekao kroz razne upravljačke pozicije tijekom karijere.

Osim upravljanjem investicijama, aktivno savjetuje i pomaže startupove u razvoju. Kavedon Kapital je pokrenut s ciljem da se financijski potaknu startupovi koji kreiraju rješenja u području održivosti, gospodarenja otpadom, kružne ekonomije i klimatske otpornosti.

Ivana Čuljak, Invento Capital Partners

Ima više od 10 godina iskustva u treniranju i mentoriranju, start-up inkubaciji, kreiranju i provođenju programa podrške inovacijama. Kao voditeljica Tehnološkog parka Zagreb svakodnevno je vodila mentorske programe za više od 90 startupova i bila je odgovorna za razvoj najvećeg inkubatora za visoke tehnologije u Zagrebu.

Radila je na provedbi više od 100 inovacijskih projekata u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i ulaganja (HAMAG – BICRO). Sada je operativna direktorica u Invento Capital Partners (INVENTO) – inovacijskom fondu specijaliziranom za poticanje inovacija u regiji zapadnog Balkana. 

Pawel Bochniarz, ValueTech Seed Fund & MIT Enterprise Forum CEE

Direktor ValueTech Seed Fund, fonda rizičnog kapitala koji se bavi ulaganjem u startupe u ranoj fazi s fokusom na inovativna rješenja u sektoru energije i industrijske proizvodnje.

Također je predsjednik MIT Enterprise Forum CEE, jednog od najvećih akceleracijskih programa u srednjoj i istočnoj Europi usmjeren na deep tech startupove. Prethodno je bio direktor u PwC-u, strateški savjetnik premijera Republike Poljske i suosnivač Koalicije za poljske inovacije.

Antonio Kuzmanić, zamjenik gradonačelnika grada Splita

Magistar ekonomije s višegodišnjim uspješnim iskustvom u privatnom poduzetništvu, gostujući predavač na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Trenutno obnaša dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Splita.  Poslovnu karijeru započinje u Deloitte & Touche kao financijski revizor.

Karijeru nastavlja u Splitskoj banci gdje je radio kao IS revizor 11 godina. Bio je voditelj više različitih projekata među kojima i voditelj projekta migracije kod spajanja banaka, te direktor IT infrastrukture. Bivši je član Nadzornog odbora Hajduka, a sada je član Hajdučke zajednice kao predstavnik Grada.

Podijeli


O autoru:

SPI Split

Studentski Poduzetnički Inkubator djeluje na Ekonomskom fakultetu u Splitu te je namijenjen svim proaktivnim i poduzetnim studentima Sveučilišta u Splitu, s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti njihovih poduzetničkih poduhvata.

Povezane novosti