Povezivanje QA zajednice u Splitu

Sutra (14.11.) se organizira prvi QA meetup u Splitu u 19:30h u Caffe bar Academia. Organizatori meetup-a su Katarina Briški i Alen Stojanović, a mi smo im postavili par pitanja:

Kako ste došli na ideju pokretanja QA meetupa u Splitu?

U rujnu ove godine je nekolicina nas iz Splita bila u Zadru na neformalnoj konferenciji Testival koja okuplja profesionalce i ostale zaljubljenike u software testing. Tamo smo se družili i izmjenjivali iskustva s kolegama iz cijele Hrvatske i shvatili kako je zanimljivo, zabavno i korisno čuti tuđa iskustva. Inspirirani entuzijazmom kojeg smo vidjeli kod kolega sa Testivala, složili smo se kako bi bilo super da u Splitu postoji QA Community gdje bi češće mogli imati takva druženja.

Imali smo dvije opcije, sjesti i kukati kako toga nema i kako je grad dosadan, ili se malo angažirati i organizirati nešto gdje i sami želimo sudjelovati. Na sreću, odlučili smo se na drugu opciju.

Kako ste zamislili koncept meetupa te kakve teme možemo očekivati?

S obzirom da tek počinjemo i da tek trebamo motivirati i potaknuti ljude da dolaze na ovakva događanja, u početku ćemo sigurno imati barem jedno predavanje po meetupu. Teme će varirati od raznih alata, metodologija, case studya… Truditi ćemo se prikupljati feedback posjetitelja i na temelju razmišljanja većine, smisliti iduće predavanje. Osim predavanja tu će biti i neformalni dio meetupa, tzv.networking za kojeg smatramo da je bitniji. Naša vizija meetupa je da ljudi sami odlučuju kakvo druženje žele i da se prije svakog novog meetupa dogovorimo primjerice koji ćemo format meetupa imati, di i kada ćemo se naći i sl.

Koliko često planirate organizirati QA meetup u Splitu?

Namjera nam je organizirati idući meetup za otprilike tri mjeseca i nastaviti recimo kvartalno. Smatrali smo da bi češći QA meetupi mogli biti malo kontraproduktivni s obzirom na količinu slobodnog vremena naše očekivane “publike”, a i nas kao organizatora. A voljeli bismo vidjeti i kako će prvi meetup proći, kakve će biti reakcije i interes.

Na meetup su svi dobrodošli, bez obzira na pred znanje i (ne)poznavanje teme.

Podijeli

O autoru

Startup.hr

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.