Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Na prvom PHP meetupu zakuhale su se dobre priče!

Split Tech City

Split Tech City

27.06.2023.

Da je splitska tech zajednica življa nego ikad, dokazuje i pokretanje još jednog meetupa u najlipšem gradu na svitu:

tvrtke AGILO i Revendo pokrenule su PHP meetup!

Ovaj je meetup namijenjen PHP developerima i studentima s aspiracijama prema razvoju karijere u PHP-u.

Prvo izdanje održano je u dobro nam poznatoj Tap B pivnici; opuštena atmosfera zaštitni je znak svakog druženja koje se tamo organizira! 

Nakon uvodnih riječi Dragana Rapića iz Revenda, koji je posebno zahvalio suorganizatoru Toniju Trivkoviću (AGILO), uslijedila su dva predavanja.

Tonći Jajić, vlasnik male product consultancy agencije i product consultant u Automatticovom Special Projects Teamu, kroz predavanje “WordPress, danas i sutra” ispričao je u kojem je stanju trenutno WordPress kao CMS, ekosustav i zajednica te u kojem smjeru ide.

Govorio je o zanimljivim novostima i svemu što možemo očekivati u budućnosti, a nakon izlaganja je rado odgovorio na sva pitanja iz publike.

Drugo predavanje održao je Ivo Lukač (Netgen), koji ima više od 20 godina iskustva u web industriji; sudjelovao je na brojnim digital projektima kao voditelj, inžinjer, arhitekt i savjetnik. Njegovo iskustvo uključuje e-commerce projekte u Norveškoj i Austriji, projekte regulatorne reforme u Vijetnamu, Thailandu, Armeniji, Egiptu, kao i još puno raznih web rješenja za klijente u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ivo posjeduje duboko znanje o web arhitekturama, sustavima za upravljanje sadržajem, e-commerce rješenjima i integracijima, a na web konferencijama različitog tipa predaje od 2010.

Predavanjem “Naučimo cijeniti legacy kod” iskazao se kao vrsni storyteller; privukao je pažnju svih prisutnih te ih dobro nasmijao i potaknuo na razmišljanje.

“​Rad sa starim legacy kodom ponekad frustrira web developere. Međutim, bitno je prepoznati da u svijetu postoji značajna količina legacy koda, koja premašuje količinu non-legacy koda. Iako developeri možda radije započinju projekte od nule, to često nije moguće. Zbog toga je, kad namjeravate zamijeniti legacy kod novijom verzijom, ključno cijeniti i poštivati ​​postojeći kod zato što već funkcionira te ne postoji jamstvo da će novi kod raditi bolje”, istaknuo je.

Uslijedila su brojna pitanja i razmjena iskustava, a potom neformalno druženje uz pizzu i pivo.

Nakon ljeta slijedi drugo izdanje, a dotad možeš u miru pogledati snimke predavanja koje je za Split Tech City YouTube kanal snimio Julio Juraga. Uživaj!

Fotografije: Bruno Dubravec

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti