Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Photomath Talk: Saznajte što rade DevOps developeri unutar Infra tima

Split Tech City

Split Tech City

01.03.2022.

Na prvom ovogodišnjem Photomath virtualnom meetupu, koji će se održati 9.3. s početkom u 18 sati, gostovat će DevOpsi iz Photomathovog Infra tima – Igor Bunjevac i Ivica Dvoršćak.

DevOpsi iz Infra tima u Photomathu brinu za automatizaciju, skaliranje, sigurnost, dostupnost i stabilnost mikroservisa, a na meetupu ćete, između ostalog, saznati kako je počela DevOps priča u Photomathu.

Osim toga, Igor i Ivica provesti će nas kroz najčešće izazove s kojima se susreće Infra tim prilikom deploya novih, kao i tijekom migracija i “upgrejda” postojećih servisa na GCP-u, koristeći raspoložive cloud resurse, bili oni mikroservisi ili serverless

Kroz nekoliko konkretnih primjera/slučajeva, predavači će ispričati na koje probleme nailaze, kako ih rješavaju te kako je cloud-all okruženje uvijek “novčić s dva lica”.

Sadržaj meetupa
 • Kako je počela DevOps priča u Photomathu i kako tim izgleda danas 
 • Što sve radi Infra tim u Photomathu, uz kratak pregled tehnologija i alata koje koriste
 • S kakvim izazovima se susreću i kako ih rješavaju:
 • GKE K8S auto-upgrade izazovi
  • Multi-cluster K8S i latencije
  • Ouch! ArgoCD
  • GCP i TF “nesuglasice”
  • Samo je mijena stalna (migracije: TF/ArgoCD, BitBucket/GitHub, Github Actions/Jenkins)
 • Kakvi su planovi za budućnost i daljnji razvoj tima.

Kao i uvijek, na kraju vas čeka Q&A i nagradna igra s Photomath poklon paketima – prva nagrada je vodootporni ruksak za laptop! 

Prijavite se za sudjelovanje

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem ovog obrasca. Svi prijavljeni će na dan meetupa dobiti Zoom poveznicu za sudjelovanje putem e-maila koji ostave u prijavi.

Predavači:

Igor Bunjevac u Photomathu je nešto više od dvije godine (startao je na poziciji jedinog System Administratora), a danas je DevOps Engineer Team Lead. Ima gotovo 20 godina radnog iskustva u IT-u na različitim tehnologijama i alatima, s fokusom na open source rješenja i Linux sustave. Većinu radnog iskustva Igor je stekao na projektima u financijskom sektoru i telekom industriji. I nakon toliko iskustva, rad u Photomathu za njega je osvježenje i pozitivan izazov što se tiče osobnog razvoja i rada na novim tehnologijama.

Ivica Dvoršćak u Photomathu radi kao Senior DevOps inženjer, s naglaskom na GCP Kubernetes infrastrukturu i automatizaciju. Nešto više od 10 godina radio je kao Linux SysAdmin i DevOps inženjer u telekom industriji (A1, HT, E///), s ponekim izletom u networking vode. U Photomath ga je dovela želja za osobnim napretkom, najnovijim tehnologijama i “razbijanjem zuba” u startupu bez obzira na izlazak iz zone komfora.

Više o Photomath Talks

Serija virtualnih meetupova za tehnološku zajednicu na kojima možete saznati što i kako rade inženjerski timovi u Photomathu te koje sve složene tehnologije pogone ovu naizgled jednostavnu aplikaciju.

Photomath aplikacija samo je “vrh sante leda”, a kroz ovu seriju meetupova, njihovi će iskusni inženjeri približiti unutarnje funkcioniranje Photomatha, poput procesa razvoja sadržaja i web softverske infrastrukture koja to sve omogućava.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti