Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Otvorene su prijave za StartIT@PICS akademiju

Split Tech City

Split Tech City

14.10.2020.

Imate IT projekt ili ideju? Prijavite se na poseban program ICT Županije i krenite u realizaciju!

Svima nam je jasno kako je u ovim nesigurnim vremenima svaki vjetar u leđa bilo kakvoj poduzetničkoj ideji itekako dobrodošao, pa nam se stoga, nakon izvrsnog prošlogodišnjeg prvog izdanja, i ove godine vraća StartIT. Radi se o posebnom programu na kojeg se mogu prijaviti svi koji imaju ideju ili projekt u početnim fazama, a da je iz IT svijeta. Prijave se vrše na linku, a otvorene su do 22.10.

Preciznije, StartIT@PICS je program poduzetničke edukacije dizajniran za pojedince, ali i timove koji su u inicijalnoj fazi razvoja vlastitog IT proizvoda ili usluge. Program je organiziran od strane Splitsko-dalmatinske županije, u sklopu projekta ICT Županija, a provodit će se u predinkubacijskom i coworking prostoru PICS.

Da se radi o jedinstvenom programu na ovim prostorima ne pokazuje samo novčani stimulans za one najvrijednije, već i fundus mentora koji će prijavljenima prenijeti prijeko potrebno znanje (i dati povratne informacije o izvedivosti) kako bi sa svojoj idejom ili projektom bili što uspješniji na tržištu.

Cilj programa je pružanje potpore pojedincima u procesu razrade poslovne ideje, analize tržišta, izrade poslovnog plana, razvoja prototipa, pristupa izvorima financiranja.

Službeni „kick off“ STARTiT @PICS akademije dogodit će se u subotu 24. listopada gdje će oni koji su prošli selekciju ujedno i „pitchati“ svoje projekte.

Kao što je već spomenuto ICT Županija za najbolje je osigurala novčanu nagradu, tj. fond nagrada od 30.000 kuna podijelit će najbolji timovi ili pojedinci koji su u procesu razvoja novih IT rješenja i pokretanja vlastitog IT startupa, a tu je  „networking“ koji čeka sve prijavljene i koji ih može vinuti do iznimnih poduzetničkih poznanstava.

 

“U vrlo izazovnom vremenu, ne samo za domaće već i za sva svjetska gospodarstva, pružanje potpore onima na kojima bi te iste ekonomije mogle počivati u budućnosti nameće se kao sjajna investicija ne samo u tržište, već i u društvo.”

Odabrani polaznici će proći kroz jednotjedni intenzivni tečaj osnova pokretanja poduzeća, odnosno startup projekta (od 26. do 30. listopada), nakon čega slijedi mjesec dana samostalnog rada. Ukupno se radi o osam tjedana koji bi trebali isprofilirati vašu ideju ili pomaknuti projekt na sljedeću fazu.

Sa StartIT@PICS akademijom ICT Županija je dokazala kako je znanje uistinu dostupno svima, i to ono znanje koje se može iskoristi ne samo radi poboljšanja vlastitog života, već i društva u cjelini. Potrebno je samo prijaviti se, to znanje upiti i iskoristiti ga na najbolji mogući način!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti