Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Osvrt na prvu polovicu 2021. godine

Tina Tomičić

Tina Tomičić

06.07.2021.

Prešišali smo prvu polovicu 2021. godine, a da ne bi bilo “di si bia, šta si radia” pripremili smo mali overview kako bismo se zajedno osvrnuli na aktivnosti Split Tech City-ja u razdoblju koje je iza nas.

Ukoliko nas pratite duže vrijeme, onda vam je sigurno poznato da svakodnevno ulažemo golem trud kako bi vas pravovremeno informirali o svim zbivanjima u lokalnoj tehnološkoj zajednici i educirali o specifičnim temama, a ako nas do sada niste aktivno pratili – vrijeme je da počnete! 🙂

Naravno, prostora za napredak uvijek ima i upravo iz tog razloga svako toliko napravimo introspekciju.

Stvarali smo sadržaj koji gradi

U siječnju smo proaktivno započeli sa stvaranjem sadržaja koji za cilj ima olakšati potragu za svim potrebnim informacijama ljudima koji trajno dosele u Split te promociju Split Tech City-ja globalno. Shodno tome, na poziciji content writera, pridružuje nam se kolegica Nikolina Kukoč, zadužena upravo za stvaranje spomenutog sadržaja na engleskom jeziku te time proširujemo naš tim. 🙂

Početak godine, očekivano, nije nam donio mogućnost održavanja offline događaja, ali to nas nije pokolebalo jer ako smo nešto svladali u 2020. godini to je organizacija online događaja. Da nas probudite u 3 ujutro znamo na koju visinu staviti laptop, koji kut snimanja je najbolji, u koje doba dana je razina osvjetljenja najpovoljnija, a stabilna internetska veza nam je najbolji organizacijski partner. 😛

Aktivno smo osluškivali potrebe lokalne zajednice i svakodnevno kreirali sadržaj koji gradi, inspirira i motivira, što je u konačnici rezultiralo rastom posjeta za više od 50% u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: Google Analytics

Hvala Vam što nas pratite!

Informirali smo studente i mlade o prilikama u zajednici

Na našem webu sekcija poslovi i dalje je na tronu kao najčitanija, a mi smo zadovoljni što smo spona koja spaja firme s potencijalnim zaposlenicima. Sekcija poslovi se redovito dopunjuje novootvorenim pozicijama, a nije nam strano ni popričati s poslodavcima firmi članica kako bismo saznali s kojim izazovima se suočavaju, kako teče onboarding novih kolega, jesu li otvoreni za talente iz cijele Hrvatske te koliko im aktivno članstvo u tehnološkoj zajednici olakšava proces pronalaska idealnog kandidata za posao.
Primjer takvog razgovora pročitajte ovdje.

I ovog lipnja tradicionalno smo organizirali predstavljanje ljetnih praksi koje firme članice nude srednjoškolcima i studentima, a događaj se odvio preko Zoom-a. Okupio je 8 lokalnih IT firmi (što je najveći broj do sada), a predstavnik svake od njih predstavio je otvorene pozicije za studente i pričao o kulturi firme. Od preko 100 zaprimljenih prijava, izabrali smo 5 studenata za kratki osobni pitch, a jedva čekamo završetak internshipa da nam praktikanti (ali i poslodavci) prenesu dojmove.

20 online događaja s profesionalcima iz cijele Hrvatske

Kao što je spomenuto, s prvim danima 2021. godine aktivno smo krenuli s organizacijom online događaja i do završetka lipnja došli smo do brojke 20!

Profesionalci iz cijele Hrvatske i iz različitih područja podijelili su s nama svoje perspektive:

 1. Martina Ptiček – Što gaming ima s tim?
 2. Ana Labaš – Meke vještine kao ključan faktor poslovnog uspjeha
 3. Edi Sinovčić – Kriptovalute – ponzi sheme ili budućnost?
 4. Panel rasprava: Kako (uspješno) uskladiti studiranje i posao u IT-u?
 5. Eleonora Matijašević (Abstrakt) – Kako sam spojila dvije ljubavi
 6. Vice Božić – Kako u 2021. godini izraditi i voditi profitabilnu Google Ads kampanju
 7. Kaja Pavlinić – Adulting 101: Kako prepoznati vlastite interese i započeti karijeru?
 8. Maja Krištafor – LinkedIn za Gen Z & Young Millennialse
 9. Božo Penović – Progresivne web aplikacije u Angular frameworku
 10. Panel rasprava: Izazovi i ciljevi lokalnih udruga
 11. Ivan Tominac – Blog: Crtica u životopisu ili pravi posao – ti svakako pobjeđuješ
 12. Tomislav Bosak – Kako napisati dobar poslovni plan?
 13. Andrei Zinkevich – Trendovi i izazovi u B2B marketingu
 14. Kaja Pavlinić – Kako postati PM iz snova u 5 koraka
 15. Anđela Prnjak – Nastanak i razvoj lokalnog startupa
 16. Sara Peranić – Kako samopouzdano krenuti s diplomom u ruci?
 17. Vukašin Vukosavljević – Kako biti Head of Growth u brzorastućem startup-u
 18. Ivana Deak – Prednosti i mane multistrastvenih osoba
 19. Denis Jakus – Git za neprogramere
 20. Summer internships: Praksom do iskustva, iskustvom do posla!
4 offline događaja
 1. Blockchain meetup – Uvod u Avalanche (Jovica Popović), panel rasprava: Skaliranje blockchaina – izazovi i rješenja (Jovica Popović, Luka Sučić i Mislav Javor). Meetup je nastao u suradnji s udrugama StoneBlock i UBiK.
 2. 130. Open Coffee meetup – na kojem smo ujedno lansirali i novu web stranicu Split Tech City-ja i poslušali zanimljivu panel raspravu sa ljudima koji su iz drugih zajednica došli u Split.
 3. CISEx Friday – Bili smo partneri u organizaciji 46.-og po redu CiseX Friday eventa
 4. JCI’s Digital Nomad konferencija – kao partneri sudjelovali smo na konferenciji koja se održala u Zagrebu i na kojoj smo pričali o nastanku i razvoju udruge Split Tech City.
Networking po završenju formalnog dijela blockchain meetup-a u bašti udruge Kvart
Panel rasprava u sklopu 130. Open Coffee meetup-a na Summerblues katamaranu
CISEx Friday
JCI Zagreb – Digital Nomad konferencija
Nastavit će se…

Veselimo se drugoj polovici godine i druženjima uživo! Hvala vam što nas podržavate i budite slobodni javiti nam se sa svojim prijedlozima i zajedno s nama sudjelujte u kreiranju sadržaja koji će koristiti svima!

Prati nas na društvenim mrežama

Okupljamo i osnažujemo zajednicu online, ali i offline. Pridružite nam se na predavanjima, radionicama i druženjima koja organiziramo!

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti