Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Gregor Rebolj (Silicon Gardens): Milijunske investicije počinju umrežavanjem i međusobnim jačanjem lokalne tech scene

Split Tech City

Split Tech City

29.06.2023.

Jedini coworking prostor u centru Splita, prekrasni Smartspace, još je jednom ugostio najdugovječniji lokalni tech meetupOpenCoffee Split!

Na 137. izdanju predavanje je održao Gregor Rebolj, prvi slovenski startupaš koji je došao do IPO-a u New Yorku.

Silicon Gardens

Gregor je na samom početku predavanja upoznao publiku s vodećom slovenskom startup zajednicom Silicon Gardens, čiji je suosnivač.

Istaknuo je kako je sve krenulo prije 15 godina okupljanjem i umrežavanjem slovenskih tech foundera, koji su na različitim meetupima međusobno dijelili znanje, vodeći se filozofijom #givefirst.

Prije deset godina pokrenuli su svoj prvi VC fond, a ponosni su što su dosad uložili u mnoge perspektivne high tech kompanije, kao što su Cleanshelf, Mediately, 57 hours i Turneo.

“Silicon Gardens ima misiju pomoći idućoj generaciji ambiciznih poduzetnika izgraditi deset puta veće tvrtke.”

Početkom godine Silicon Gardens i Split Tech City sklopili su partnerstvo, zahvaljujući kojem će ovaj slovenski VC fond u odabrane startupe – članove STC zajednice investirati od 50 tisuća do milijun eura.

Od startupa do IPO-a i osnivanja najvećeg privatnog VC fonda u regiji

Gregor se osvrnuo i na svoj profesionalni razvoj; prisjetio se studiranja informacijskih znanosti u Ljubljani i prvih poduzetničkih pothvata.

Njegov tim je pokrenuo inovacijski laboratorij Kliku, koja se spojila sa Sportradarom i 2021. napravila IPO na NASDAQ-u pri valuaciji od 8 mlrd. dolara. Sportradar danas u Ljubljani zapošljava 300 ljudi!

Nakon predavanja uslijedilo je mnoštvo pitanja iz publike, a potom i neformalni networking uz piće.

Snimka predavanja bit će idući tjedan objavljena na Split Tech City YouTube kanalu, tako da se obavezno pretplati ako već nisi. 🙂

P.S. Znaš li da OpenCoffee Split već od 2008. okuplja programere, dizajnere, marketingaše, poduzetnike i investitore? Pridruži nam se na Meetup platformi i ne propusti sljedeće izdanje!

Fotografije: Bruno Dubravec

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti