Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City vodi mlade u IT tvrtke: Obišli smo Notch!

Tina Lucić

Tina Lucić

29.03.2023.

Dvojica kolega i iskusnih developera, Roko Roić i Domagoj Madunić, u Zagrebu su 2014. godine osnovali vlastitu full-service software development tvrtku pod imenom Agency04.

Od samog početka su bili orijentirani na velike i kompleksne projekte koje su uspješno isporučivali, što je dovelo do brzog rasta poslovanja, povećanja broja zaposlenika, otvaranja ureda u Splitu prije dvije godine te prošlogodišnjeg rebrandinga u Notch – Not only technology.

Splitski Notch

U organizaciji Split Tech Cityja, dvije grupe mladih su imale priliku posjetiti splitski ured Notcha, lociran u privatnoj kući na adresi Ul. Georgea Washingtona 22.

Vedran Mušura, Division Lead i Project Manager, ljubazno nas je dočekao i poveo u obilazak ureda. Pojasnio nam je kako ne žele imati strogo poslovne, već opuštene prostore, stoga biraju kuće s vrtom, koje si prilagode za rad (open-space, sobe za sastanke i zatvorene sobe).

Njeguju prijateljski pristup i flat kulturu, a osnovna filozofija im je da se posao obavi, da su zaposlenici rasterećeni po pitanju načina i mjesta rada, a više fokusirani na posao i kvalitetu onoga što isporučuju.

Vedran Mušura

Danas broje preko 200 zaposlenika, većinom developera, a zapošljavaju i mnogo mladog kadra te ulažu u njihovo razvijanje i obrazovanje, što rezultira rastom zaposlenika unutar tvrtke i s tvrtkom te malom stopom fluktuacije.

Većina klijenata je iz Europe i SAD-a, a sve su stabilni i veliki klijenti s kojima ostvaruju višegodišnju suradnju.

Joško Vukojević, Software Engineer, i Ivan Listeš, DevOps Team Lead, ukratko su nam opisali svoj tipičan radni dan, koji počinje daily stand-up meetingom, gdje se definira što se radilo jučer, što će se raditi danas i treba li kome što pomoći. Rade prema agilnim metodologijama, a koristi se Scrum ili Kanban, ovisno o potrebama projekta i veličini tima.

Devcademy – izvrsna prilika za početnike (čak i one bez predznanja)!

Devcademy – besplatna ljetna škola programiranja u organizaciji Notcha, počinje sredinom srpnja i traje do kraja kolovoza.

Prošle godine su proširili program, tako se sada može birati između frontend frameworka (Angular ili React), backend frameworka (Spring Boot ili .NET) i frameworka za mobilne aplikacije (Flutter).

U pet tjedana učenja, svi polaznici se podijele u manje timove, kojima se dodijele po dva mentora te se tjedno dijele zadaci koje treba riješiti.

Sva predavanja potrebna za rješavanje zadataka, kao i komunikacija s mentorima, mogu se održavati online.

Naučeno se testira na dvodnevnom Hackathonu, a pobjedničkom timu i najboljima se uz nagradni gadget i diplomu, često pruži prilika za zaposlenjem u Notchu.

Od Devcademyja do zaposlenja

Nikolina Đapić i Ante Milina su bili polaznici ljetne škole programiranja, a sad su dio Notch tima te su s nama rado podijelili svoje poticajno iskustvo i savjete:

Nikolina je bila sudionica ljetne škole programiranja 2020. godine, koja se tada zvala Summer School, a fokus je bio samo na Spring Boot (backend framework).

Nikolina Đapić

Prijavila se kao studentica četvrte godine Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, bez ikakvog iskustva.

Nakon pet tjedana vježbe, na Hackathonu je bila u pobjedničkom timu te je uz poklon slušalice dobila i priliku za rad.

Trenutačno je više od dvije godine dio Notcha te je sada i sama mentorica na Devcademyju!

Ante je prošle godine sudjelovao na Devcademyju te je podijelio nekoliko praktičnih savjeta budućim polaznicima.

Ante Milina
  • Donesite svoj laptop na Hackathon jer ćete na njemu imati sve već instalirano i spremno za rad te nećete uzalud gubiti vrijeme!
  • Naučite se koristiti GitHub-om, kako biste bili sigurni da nećete slučajno izbrisati projekt koji ste napravili!
  • Trudite se jer se gleda i individualni doprinos (ako niste imali sreće da ste dio pobjedničkog tima)!

S tim izlaganjem smo završili s prezentacijskim dijelom, nakon čega je uslijedio opušteni i dugi networking sa svim članovima splitskog tima, na velikoj sunčanoj terasi njihovog ureda uz krafne, snackove i piće.

Kakvi su dojmovi?

Svi polaznici su zaista uživali, a evo i dojmova:

„Samim ulaskom u ured se osjetila ugodna, opuštena atmosfera. Predstavili su nam se zaposlenici s različitih pozicija i opisali svoj radni dan kako bi nam što bolje dočarali kako sve to izgleda. Bili su otvoreni za sva naša pitanja. Na kraju su nam poklonili majice s logom, što je bila baš lijepa gesta”, kazala je Slavica Galić, magistra inženjerka elektrotehnike.

„Bilo je odlično iskustvo posjetiti Notch. Dočekali su nas raširenih ruku i predstavili su nam tvrtku pristupom koji su prilagodili nama. Nakon kratke prezentacije dosta smo se družili, svi su bili spremni za razgovor i doista pristupačni. Baš mi je drago da sam imala priliku posjetiti ih i popričati s njima”, podijelila je svoje dojmove Nikolina Maglica, studentica završne godine ekonomije i dizajn pripravnica u DUMP-u.

Hvala i sretno!

Osim ureda u Splitu, Zagrebu i Frankfurtu, najavljuju i otvaranje ureda u drugim gradovima, o čemu će uskoro izaći i javna objava, stoga te pozivamo da pratiš stranice Split Tech Cityja i Notcha te na vrijeme uhvatiš svoju priliku. 

Notchu i splitskom timu još jednom zahvaljujemo što su nam posvetili svoje vrijeme te im želimo puno uspjeha u daljnjem poslovanju!

Fotografije: Notch

Podijeli


O autoru:

Tina Lucić

Kreativna sam i pustolovna osoba, koja voli istraživati nove kulture i destinacije, otkrivati nova iskustva i upoznavati ljude. Kao strastveni storyteller, uživam dijeliti svoje priče, kao i slušati tuđe.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti