Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City vodi mlade u IT tvrtke: Obišli smo Maurer Electronics Split d.o.o.!

Split Tech City

Split Tech City

05.05.2023.

Prošlog smo se petka uputili na adresu Zrinsko Frankopanska 64, okupili sad već dobro poznatu ekipicu srednjoškolaca, studenata i “onih koji se tako osjećaju” :), te pokucali na vrata jedne od brojnih tvrtki u susjedstvu. 

Dočekali su nas nasmijani Ivana Vukotić i Mladen Banović, sretni što i Maurer Electronics Split d.o.o. sudjeluje u prvoj sezoni Split Tech City obilaska IT tvrtki. 

Digitalizacija javnog sektora 

Dok smo obilazili urede rasprostranjene na čak dva kata, što ne čudi kad čujemo podatak da imaju gotovo 150 zaposlenih, uživali smo slušati perspektive iz različitih odjela.

Impresioniralo nas je na kakvim sve projektima ova ekipa radi u sklopu digitalizacije njemačkog javnog sektora! 

Naime, Maurer Electronics Split d.o.o. zapravo je razvojni i istraživački centar tvrtke Bundesdruckerei GmbH, za koju razvijaju različita poslovna i informacijska rješenja u domeni upravljanja osjetljivim podacima, poput podataka o identitetu, osobnim podacima, te poslovnim tajnama. 

Interna akademija 

Mlade je posebno oduševilo kad su čuli koliko pažnje Maurer Electronics Split d.o.o. pridaje edukaciji novih zaposlenika i svog studentskog tima. 

Svaki novi djelatnik i student na studentskoj praksi ili studentskom ugovoru prolazi kroz edukacijski ciklus od 15-ak internih tečajeva u trajanju od dva-tri mjeseca u internoj akademiji tvrtke.

Na ovom edukacijskom ciklusu se stječu ili utvrđuju znanja i vještine potrebne za samostalno obavljanje zadataka u projektnim timovima. 

Objektno orijentirano programiranje u Javi, Front-End development u React framework-u, Mobile development, Design Pattern i Test Driven Development samo su neke od tema koje se obrađuju unutar njihove akademije. 

“Smatramo da je sustavno i kvalitetno uvođenje novih djelatnika u posao i mentoriranje vrlo važno”, izjavio je Mladen Banović, jedan od predavača na akademiji. 

Slažemo se! Kad su mladi vidjeli koje se sve teme prolaze na njihovoj internoj akademiji, bilo im je žao što navedene edukacije nisu otvorene za sve pa su se odmah počeli raspitivati o otvorenim pozicijama za juniore. 🙂

Druženje je završeno neformalnim razgovorom uz sendviče i sok, a dobili smo priliku i poviriti u njihovu teretanu, koju svi zaposlenici besplatno mogu koristiti. 

Hvala tvrtki Maurer Electronics Split d.o.o. na sudjelovanju, ugošćavanju i podršci!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti