Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City vodi mlade u IT tvrtke: Obišli smo HR Prodigy!

Katarina Nožina

Katarina Nožina

01.03.2023.

Svakog petka Split Tech City vodi po dvije grupe mladih u obilazak splitskih IT tvrtki, a prošlog petka, 24.2., na red je došao HR Prodigy.

U nastavku pročitaj kako nam je bilo u obilasku njihovog ureda s adresom na Poljičkoj cesti 43.

Pa krenimo od početka…

HR Prodigy je dio američke tvrtke NEOGOV, a proizvode HR software namijenjen američkom i kanadskom javnom sektoru.

Laički rečeno, ne ovise o mogućim klijentima, već proizvode svoj software koji dalje prodaju. Njihovi korisnici su američka i kanadska sveučilišta, gradovi, bolnice… Sve nam je to odmah na početku objasnila Petra, njihov Talent acquisition specialist (u prijevodu recruiter). 

Fotografija: Viktor Viljac

Nakon nje smo poslušali njezino dvoje kolega, Anu i Gordana, koji su nas uveli u svijet plaćenih internshipa koje održavaju za studente završnih godina fakulteta, a od HR Specialista Martine dobili smo temeljite upute kako na najbolji način napisati životopis i motivacijsko pismo.

Pošto su u HR Prodigy-u svjesni da, nažalost, ne mogu primiti baš sve koji se prijave na internship, podijelili su s nama informaciju o odličnoj platformi Mentoring Byte, na kojoj svi zainteresirani mogu pronaći mentora iz područja kao što su: programiranje, razvoj proizvoda, obrada podataka, UX/UI dizajn…

Fotografija: Viktor Viljac
Kraj obilaska i dojmovi

Nakon predavanja smo prošli i ostatak ureda te razgovarali s ostalim zaposlenicima.

Fotografija: Viktor Viljac
Fotografija: Viktor Viljac

U kuhinji nas je dočekala mala zakuska i tu smo kratko nastavili neformalno druženje.

Fotografija: Viktor Viljac

Polaznici grupe su taj dan dobili odgovore na sva svoja pitanja, a sve pohvale ovom programu obilaska tvrtki i samoj tvrtki je dao i polaznik Frane Bašić:

“Današnje predavanje mi je bilo zanimljivo jer smo krenuli od početka; saznali čime se firma bavi te dobili konkretne i vrlo korisne informacije o internshipu i prilikama za zaposlenje. Sve u svemu, zadovoljan sam. Jako dobro obavljeno!”

Nakon još jednog u nizu uspješnog obilaska, jedva čekamo ovaj petak, kada Split Tech City odlazi u posjet tvrtki Littlecode

Podijeli


O autoru:

Katarina Nožina

Po prirodi tipični društvenjak, a u horoskopu vaga. Proaktivna osoba sa stotinom ideja i planova, sve me zanima i o svemu želim znati više i smatram da je to kvaliteta koju bi svi trebali razviti u današnje vrijeme.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti