Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

HR Prodigy je novi član Split Tech City zajednice

Split Tech City

Split Tech City

11.10.2022.

Među tvrtkama koje su se nedavno priključile Split Tech City zajednici je HR Prodigy

Riječ je o produktnoj tvrtki koja je dio US tvrtke NEOGOV – market leadera u području HR softwarea za američki i kanadski javni sektor.

Software koji pokriva cijeli proces zapošljavanja

O njihovom radu, planovima i zapošljavanju u splitskom uredu više nam je otkrila Martina Brodar, People eXperience Specialist.

Kako je istaknula Martina, oni nisu agencija, već rade na vlastitom high-performing modernom HR SaaS-u, koji koriste razne institucije iz američkog javnog sektora, poput vatrogasaca, policajaca, gradova, županija i sl.

“Naš software pokriva cijeli proces zapošljavanja, od privlačenja kandidata i prijave preko onboardinga do evaluacija i edukacija.”                                                                               

Nova zapošljavanja i studentski internship

U uredima u Splitu i Zagrebu, ali i remote u ostatku Hrvatske, u timu imaju više od 50 iskusnih stručnjaka raznih profila (engineering & product).                                                                                        

U Splitu trenutno imaju 30-ak zaposlenika.

“S obzirom na to da radimo na vlastitom produktu, uvijek imamo priliku zaposliti kvalitetne developere, DevOpse i business analyste.”

Zanimljivo je da redovno rade i sa studentima; svake godine organiziraju studentske internshipe u trajanju od 3-6 mjeseci, s mogućnošću produljenja.

Trenutno u splitskom uredu imaju otvorene pozicije za student interne

Martina ističe kako interni kod njih imaju priliku primijeniti svoja teorijska znanja u praksi i steći iskustvo rada u međunarodnom okruženju.

Od C# do Fluttera      

Što se tiče tehnologija koje koriste u svom radu, naša sugovornica nabraja:

“Naš tech stack čine C#, Java, Angular i SQL –  aktivno pratimo i unaprjeđujemo svoje tehnologije na najnovije verzije. Mobilnu aplikaciju radimo u Flutteru, tako da imamo i manji mobile tim.”    

Izazovi rastuće IT scene

Martina se osvrnula na napredak domaće IT scene, naglasivši kako se tehnološka industrija mijenja rapidnom brzinom, tako da je današnje stanje teško usporediti čak s onim od prije godinu dana.

Velik broj novonastalih tvrtki, globalna potreba za digitalizacijom i otvaranje prema remote načinu rada za tvrtke iz cijelog svijeta utjecali su, kako je kazala, na povećanu potražnju za IT stučnjacima. 

“Svi se natječemo za ograničeni pool talenta, stoga je bitno ponuditi kvalitetne uvjete, konkurentnu plaću, ali i internu podršku zaposlenicima u vidu razvoja vještina i career patha.”      

Dobro došli u Split Tech City!

Sretni smo što se HR Prodigy priključio našoj zajednici, o čemu je naša sugovornica rekla:

“I prije smo se često uključivali u humanitarne aktivnosti Split Tech Cityja, a sada smo suradnju sa splitskom IT scenom htjeli dići na višu razinu te se konkretno uključiti i posvetiti zajedničkom ulaganju u IT sektor na području Splita.”

Veselimo se suradnji i želimo vam puno uspjeha! Dobro nam došli! 🙂     

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti