Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Split Tech City vodi mlade u IT tvrtke: Obišli smo AGILO!

Romana Ban

Romana Ban

27.04.2023.

Iz tjedna u tjedan vodimo grupe mladih u obilazak IT tvrtki i agencija koje su se smjestile u našem lijepom gradu.

Srednjoškolcima, studentima i ostalim mladima izvrstan je doživljaj na ovakav način upoznati svijet raznolikih karijera u tehnološkom sektoru.

Osim što dobiju jedinstvenu priliku razgledati moderne urede, iz prve ruke čuju iskustva o nastanku i razvoju tvrtki, funkcioniranju i kulturi istih, prilikama za praksu i posao… 

Poduzetništvo i volontiranje

Na našem devetom obilasku obišli smo AGILO, dizajn i tehnološku agenciju koja surađuje s globalnim partnerima te nudi usluge dizajna i razvoja web stranica, e-commerce rješenja i aplikacija.

Dočekao nas je Toni Trivković, netipični CEO. Svi koji malo duže prate rad Split Tech Cityja, znaju da je upravo Toni “glavni krivac” i za nastanak naše udruge.

Mladima je ispričao kako već 15 godina njegov život prožimaju poduzetništvo i društveno odgovorno poslovanje, odnosno vraćanje zajednici. U njegovom slučaju jedno bez drugog ne ide!

OpenCoffee Split

U vrijeme kad u našem gradu nije bilo prilika za networking na kakav smo danas naviknuli, a i IT tvrtke su se tada gotovo mogle izbrojati na prste jedne ruke, on je kao mladi IT freelancer pokrenuo OpenCoffee Split.

Na tom su se meetupu iz mjeseca u mjesec družili zaljubljenici u tehnologiju poduzetničkog duha, a među prvim sudionicima su ljudi koji su danas na čelu uspješnih IT tvrtki.

Split Tech City 

Iz OpenCoffee druženja se prije osam godina iznjedrila ideja o još tješnjem povezivanju i jačanju lokalne tehnološke zajednice putem formalnog osnivanja udruge Startup, poznatije kao Split Tech City…a sve ostalo je povijest! 🙂

OpenCoffee se, u malo izmijenjenom formatu, održava i danas. Toni je i dalje predsjednik i volonter Split Tech Cityja, kojem doprinosi i resursima svoje agencije.

AGILO kao pravi primjer društveno odgovorne tvrtke

Kroz AGILO Foundation aktivno sudjeluju u građenju boljeg okruženja te su iznimno ponosni što su Split Tech Cityju donirali branding i web stranicu. 

Da, upravo su AGILO dizajneri i developeri zaslužni za izgled i funkcioniranje portala koji svakodnevno čitate, a cijeli Split Tech City vizualni identitet također je djelo dizajnerskih ruku njihovog tima! 🙂 

AGILO je svojim doprinosom našoj neprofitnoj udruzi, dakle, pravi primjer agencije koja doprinosi jačanju lokalne tehnološke zajednice. Bravo i hvala vam na tome!

Nadalje, AGILO njeguje sportsko-humanitarni duh; osim što redovito treniraju zajedno, zaposlenici su ponosni članovi AGILO malonogometnog tima koji za svaki zabijeni gol u ligi firmi Sun City Sport doniraju financijski iznos u humanitarne svrhe, o čemu više možeš pročitati ovdje.

Agilnost i konzistentnost

Toni je ispričao mladima kako se AGILO tim sastoji od 11-ero mladih stručnjaka, od kojih su se neki pridružili timu još kao srednjoškolci koji su najprije došli odraditi praksu. Većinu tima čine frontend i backend developeri, dok su dvije kolegice zadužene za dizajn.

Zanimljivo je da je većina tima već godinama vjerna ovoj tvrtki, što ih čini jednim od najstabilnijih timova u Splitu, ali i šire. Neki od njih tu su već 10 godina! Zaključujemo da im je i više nego dobro! 🙂

Agilnost ovom timu nije samo slovo na papiru, već vrijednost koju žive.

“Tvrtka smo koja je spremna mijenjati se, prilagođavamo se potrebama tržišta te uvijek nastojimo pomicati granice kako bismo za naše potrebe i potrebe klijenata dobili što veću vrijednost.”

Rad na daljinu kod njih je bio uobičajen i prije korone jer su izgradili međusobno povjerenje i odgovornost. U zadnje vrijeme prakticiraju hibridni rad; utorkom i četvrtkom cijeli tim uživa u zajedničkom radu, druženju i ručku u uredu, dok ostalim danima većinom rade od doma.

Njihovi najveći klijenti su iz područja Skandinavije i SAD-a, a sa svima njima se poznaju na osobnoj razini te se redovito međusobno posjećuju. 

Prilike za mlade

AGILO redovito daje prilike za razvoj karijere mladima koji još nemaju dovoljno iskustva. I ovog će ljeta u svoje redove primiti nekoliko mladih na praksu, o čemu ćeš više moći saznati uskoro i na našim stranicama.

Svim praktikantima i juniorima osigurana je stalna mentorska podrška, uz koju su učenje i zadovoljstvo zajamčeni!

Druženje smo završili uz slasnu tortu i neformalni razgovor s ostalim članovima AGILO tima. Mladi su oduševljeni i jedva čekaju idući obilazak!

Fotografije: Ivan Gracin

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti