Novu sezonu EDIT-a pohađat će još više učenika

Nakon uspješne prve godine, Splitsko-dalmatinska županija i ove godine nastavlja s hvalevrijednim programom EDIT, besplatnim školama programiranja za osnovnoškolce i srednjoškolce. EDIT će ove godine pohađati više od 500 učenika u 20 osnovnih i srednjih škola. Broj učenika i škola raste u odnosu na prošlu godinu, kada je EDIT pohađalo 480 učenika u 17 škola. Ove godine uključena je čak i jedna otočka škola.

Učenici će imati priliku svladati osnove programiranja (HTML, CSS, JavaScript) te samostalno izraditi web stranicu i aplikaciju za smartphone koristeći programske jezike. Nastava će se odvijati u grupama od maksimalno 15 učenika, održavat će se subotom ili u dogovoru s nastavnikom informatike, a učit će se iz materijala koje je već prva generacija EDIT-a posebno nahvalila. Po završetku školske godine, timovima koji se istaknu bit će dodijeljene nagrade.

Rok za prijavu je 17. listopada. Prijaviti se mogu učenici viših razreda osnovnih škola i svih razreda srednjih škola, a više informacija o postupku prijave i školama koje sudjeluju u EDIT-u možete vidjeti ovdje.

EDIT se organizira u okviru projekta ICT županija, s ciljem promoviranja, pokretanja i unaprjeđenja IT sektora na području naše Županije. 35 certificiranih EDIT profesora prošle je godine podučavalo 480 djece koja su izradila ukupno 100 web stranica i aplikacija. Njihovi projekti bili su iznimno dobri. Učenici su nahvalili kreativni pristup informatici koji im je omogućen programom EDIT. S učenicima koji su sudjelovali u prvoj godini EDIT-a smo već pričali, a njihova iskustva možete pročitati ovdje.

Roditelji i djeco, iskoristite ovu odličnu priliku koja vam se pruža, i prijavite se za novu sezonu programa EDIT.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.