NK Rudeš u uzbudljivoj završnici osvojio Battle4Split

battle4split

Regionalno eSport natjecanje u Splitu Battle4Split završilo je napetim finalnim mečom u korist prvog hrvatskog nogometnog kluba u eSportu. NK Rudeš odnio je pobjedu na ovogodišnjem Battle4Split eSport natjecanju.

Nakon dva mjeseca online kvalifikacijskih turnira, najbolji regionalni eSport timovi odmjerili su svoje snage u League of Legends i CS:GO računalnim igrama na LAN završnici Battle4Split natjecanja ovaj vikend, 18.-20.svibnja, u Splitu.

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje ugostio je igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije,Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Italije i Crne Gore koji su se borili za nagradni fond od 25.000 kuna. Još u subotu smo saznali regionalnog League of Legends pobjednika. Splitski tim Ole Ola u finalu je pobijedio međimurski tim Rampage 10 rezultatom 2:0.

Nedjelja je bila rezervirana za veliku CS:GO završnicu. Nakon napetih polufinalnih mečeva, u finalu smo imali priliku uživati u najnapetijem meču turnira između NK Rudeš i Zagreb 360. Iako je Zagreb osvojio prvi game, NK Rudeš je preokrenuo rezultat na 2:1 i tako odnio titulu regionalnog CS:GO prvaka.

Čeka nas još FIFA sljedeći vikend

Bitka za Split još nije gotova. Sljedećeg vikenda nas čeka turnir u najpopularnijoj digitalnoj inačici nogometa. Trgovački centar Mall of Split okupit će digitalne nogometaše koji će se boriti za naslov FIFA 18 prvaka. Zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji (ICT županiji) koja je prepoznala eSport kao moderni sportsko-zabavni sadržaj te želi pridonijeti razvoju istog u lokalnoj zajednici, u sklopu natjecanja će se održati i humanitarni FIFA 18 turnir ICT4KIDS. Tvrtke još uvijek stignu prijaviti svoje igrače ovdje i pomoći Dječjem domu Maestral.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.