Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

NFT 021 – izložba s humanitarnim licem

Split Tech City

Split Tech City

14.05.2021.

Nedavno smo plasirali vijest o jednoj od prvih svjetskih izložbi  NFT tokena u stvarnom svijetu koja se održala u Splitu, u prostorijama galerije “Škola” od 26.-30.04. pod nazivom “NFT 021”.

Izložbu je organizirao kustoski kolektiv “New FacTory”, a na izložbi su izloženi radovi Dalibora Barića, Prime Render Publishing-a, Insipiens-a, Ivana Perića i udruge Down 21.

Osim što je za cilj imala približiti blockchain tehnologiju široj populaciji i potaknuti znatiželju, izložba je imala i humanitarnu dimenziju. Naime, odmah po njenom završetku pokrenuta je javna dražba NFT tokena naziva “Happiness” splitske autorice Stelle. Token predstavlja umjetničku viziju sreće kroz rukom bojane fraktalne oblike.

Ukupno je prikupljeno 3 000$ (od dražbe i donacija) i sav iznos ide Udruzi za sindrom Down -21 koja će ga iskoristiti za sve njihove aktivnosti, uključujući terapije, radionice i evente.

Bravo za organizatore, udrugu StoneBlock i Bitcoin Store i nadamo se da ćemo u budućnosti svjedočiti sličnim inicijativama na području Grada Splita!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti