Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Neutroni pozivaju školarce na Priša izazov

Split Tech City

Split Tech City

20.06.2024.

Dok mnogi školarci jedva čekaju kraj nastavne godine za uživanje bez obveza, neki se vesele tom razdoblju kako bi mogli dodatno učiti i raditi na svom osobnom razvoju.

Među potonjima su zasigurno članovi udruge Neutroni, koja okuplja darovitu djecu i mlade.

Njihovi su mladi članovi osmislili odličan događaj, odnosno

jednotjednu igru Priša, koja će se održati od 24. do 30. lipnja, a na koju pozivaju sve osnovnoškolce i srednjoškolce.

Priša je igra poteza (zadataka) za koje dobivate bodove kad ih završite.

Krajem svakog tjedna najbolji igrači na ljestvici dobivaju pozivnicu za nastavak Priša igre.

Pobjednik je osoba koja otključa najviše poteza i skupi najviše bodova.

“Osmislili smo Prišu kao ljetni maraton pozitivnih navika. Priša je koncipirana kao igra u kojoj svakog dana trebamo napraviti 7 poteza u zadanom redoslijedu, od početka do kraja, bez distrakcija, najbolje što možemo.”

Potezi po danu traju manje od 15 minuta. Možda zvuči malo, ali može biti ključno za otkriti snagu koncentriranog djelovanja, ističu Neutroni:

“Unaprijed odlučen raspored pomoći će vam da povećate odgovornost, motivaciju, disciplinu i samopouzdanje. Shvaćamo sve više da smo bića navika i kako djelovanje vrijedi više od tisuću slika i pročitanih knjiga. Pozitivno djelovanje pokreće momentum produktivnosti, osjećaj vrijednosti i snage slobodne volje. Što nam je veće iskustvo osobne produktivnosti, imamo veće samopouzdanje i moć odlučivanja. Postajemo proaktivni, a ne pasivni i reaktivni. Kroz iskustvo djelovanja gradimo i jačamo svoj karakter i vjeru u sebe.”

Neutroni, udruga za darovitu i visokomotiviranu djecu i mladež, posvećena je prepoznavanju nadarenih i visokomotiviranih pojedinaca, kojima kroz niz programa pomaže da razviju svoje sposobnosti do punog potencijala, osnažujući ih da postignu uspjeh u odabranom području.

“Prije nego što zaronite u more i sunce, iskušajte nešto novo i osjetite učinke ove igre. Možda vas iznenadi koliko ste sposobni kad se fokusirate!”

Više detalja i prijavnicu nađite ovdje.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti