Ne propustite drugo izdanje Europskog foruma o umjetnoj inteligenciji

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju, CroAI, domaćin je drugog izdanja Europskog foruma o umjetnoj inteligenciji koji će se održati u četvrtak, 10. prosinca 2020. od 10:00 u virtualnom formatu.

Europski AI Forum je platforma koja svojim djelovanjem aktualizira ključna pitanja i stavove o umjetnoj inteligenciji unutar Europske Unije. Forum okuplja vodeće europske AI poduzetnike i istaknute političare čija zadaća je kreiranje adekvatnog zakonskog okvira koji istovremeno štiti europski način života, potiče inovacije, omogućuje primjenu umjetne inteligencije u područjima od visokog interesa njenih građana.

Prvi European AI Forum održan je na posljednji dan Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije kada je zabilježena rekordna posjećenost preko 700 osoba iz 35 zemalja diljem Europe i svijeta, a nakon uspjeha prvog EU AI Foruma, drugo izdanje ima za cilj provjeriti sa stvarateljima politika u Bruxellesu i državama članicama kako bi ispitali novi razvoj koji se odnosi na umjetnu inteligenciju u smislu digitalnih i zelenih politika i preuzimanja poslovanja.

Forum se održava pod visokim pokroviteljstvom predstavništva Europske komisije u Berlinu te Njemačkog predsjedanja Vijećem EU, a u sklopu foruma organizirane su i stručne panel rasprave, a teme o kojima će se raspravljati su sljedeće: implikacije i izazovi izvan Bijele knjige, povećanje upotrebe umjetne inteligencije za klimatski neutralni kontinent te povećavanje potražnje za proizvodima umjetne inteligencije u EU i ulozi države kao prvog klijenta.

Registracija je obavezna, a možete je besplatno izvršiti ovdje.

 

 

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.