Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

NAPOKON UŽIVO: Predavanje i panel o socijalnom inženjerstvu i mentalnom zdravlju

Romana Ban

Romana Ban

15.02.2022.

Najkraći mjesec u godini ipak nije toliko kratak da mi ne bismo uspjeli organizirati prvi uživo događaj ove godine! A kad je bal, nek je maskenbal:

Organiziramo 2 u 1 offline event!

Naš događaj, na koji ste svi pozvani, bit će u znaku psihologije.

Bavit ćemo se aktualnim psihološkim temama, upoznati zanimljive stručnjake i naučiti svašta nova!

Za vas smo pripremili predavanje i panel raspravu o temama koje se na različite načine dotiču psihologije.

Predavanje o socijalnom inženjeringu

Događaj ćemo otvoriti izlaganjem o socijalnom inženjeringu.

Predavanje zanimljiva naslova “Oni su budale, nama se to ne može dogoditi!” održat će Alen Delić, direktor informacijske sigurnosti u SpotMe.

Dok gledamo filmove koji govore o prijevarama na društvenim mrežama, sve je više vijesti o stvarnim kibernetičkim napadima na fizičke i pravne osobe, koji rezultiraju značajnim financijskim gubicima.

“Dok se jedni smiju, a drugi plaču, sustavi sigurnosti bave se pronalaskom tehničkih, ali i ljudskih ranjivosti”, kaže Delić najavljujući predavanje.

U predavanju će se, kazao je, dotaknuti trenutno najčešćih oblika prijevara iz područja socijalnog inženjeringa i pokušati objasniti zašto svatko od nas doista može postati žrtvom.

“Naučit ćemo neke od osnovnih tehnika socijalnog inženjeringa koje koriste napadači, a koje mogu biti korisne i na legalnim aktivnostima, poput prodaje ili razgovora sa zaposlenicima.”

Alen je trenutno direktor informacijske sigurnosti u SpotMe, jednoj od vodećih svjetskih B2B platformi za evente i marketing.

Ima preko deset godina iskustva u području strateškog razvoja i upravljanja informacijskom sigurnošću te socijalnom inženjeringu.

Nositelj je certifikata Certified Social Engineering Pentest Professional i Master’s Level Social Engineering Expert, a trenutno je i potpredsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti. 

Panel rasprava o mentalnom zdravlju u digitalno doba

Nakon Alenovog predavanja, slijedi panel rasprava na kojoj ćemo okupiti ekipu za poželjeti, a razgovarati o iznimno bitnoj temi.

O mentalnom zdravlju u digitalno doba razgovarat ćemo sa zanimljivim mladim ljudima:

Enu Rajić, Luciju Krnčević i Sandra Kraljevića povezuje struka – svi su oni psiholozi!

Međutim, svoja znanja iz psihologije koriste u različitim poslovima i projektima.

Ena Rajić vlasnica je MEDIA SCENE, a primarno se bavi produkcijom duhovitih i spoken word poetry videofilmova za tvrtke, kao i za vlastite društvene mreže.

Voditeljica je VIDEO START 101 edukacije u kojoj kreatorima sadržaja pomaže naučiti izraditi zabavno-edukativne videofilmove.

Iza sebe ima više od 200 videofilmova, autorica je zbirke poezije “Razmrljane boje nevremena” i nastupala je na brojnim eventima, od kojih su najznačajniji spoken word nastupi u Ujedinjenim narodima i na TEDx-u.

Lucija Krnčević je specijalistica za ljudske resurse u tvrtki Selekcija.hr te se primarno bavi selekcijskim postupcima koje vode za svoje klijente. 

Dodatno radi na razvoju platforme za ubrzanje selekcijskog postupka kako bi svojim klijentima omogućili da u najkraćem mogućem vremenu izdvoje najkvalitetnije kandidate. 

Bavi se i razvojem edukacijskih programa za tvrtke u smjeru unaprjeđenja međuljudskih odnosa i komunikacijskih vještina te poučavanjem tehnika nošenja sa stresom na radnom mjestu. 

Sandro Kraljević je magistar psihologije, vlasnik i direktor tvrtke Mind Lab iz Zagreba, specijalizirane za primijenjenu poslovnu psihologiju.

Najviše se bavi poslovima iz područja upravljanja ljudskim potencijalima; to su u prvom redu psihologijska procjena i razvoj djelatnika i menadžera neovisno o njihovoj hijerarhijskoj razini i vrsti djelatnosti, te poslovni treninzi i edukacije u svrhu razvoja mekih vještina.

Također se bavi business i life coachingom, te općenito uslugama usmjerenima ka unaprjeđenju poslovanja tvrtki kroz razvoj ljudi. Certificirani je NLP majstor i NLP coach. Također je praktičar mindfulnessa i autogenog treninga. Trenutno je u procesu edukacije za kognitivno-bihevioralnog psihoterapeuta.

Autor je knjige “Kako preživjeti u suvremenoj džungli” i jedan od kreatora prve hrvatske mobilne aplikacije za mentalno zdravlje zaposlenikaNAOMI.

Dođite, poslušajte, pitajte, diskutirajte!

Kako Ena, Lucija i Sandro definiraju mentalno zdravlje?

Zašto je važno pričati o mentalnom zdravlju?

Može li nam tehnologija pomoći u postizanju zdravijih navika?

Kako su povezani (ne)rad i mentalno zdravlje?

Idu li poduzetništvo i mentalna stabilnost ruku pod ruku?

Prijave za sudjelovanje su obvezne na ovom linku.

Nakon formalnog dijela slijedi druženje. 🙂

Čekamo vas u coworkingu The Works 23.2. (srijeda) od 18 sati!

P.S.

Do tada, vidimo se na nadolazećim online predavanjima:

16.2. u 18 sati – Alen Juginović: Zašto spavanje nije za slabe?

21.2. u 18 sati – Matej Sakoman: Mitovi i istine o mentalnom zdravlju

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Povezane novosti