Na Hardware Unityju predstavljanje bespilotne letjelice

Osmo okupljanje Hardware Unityja nam donosi zanimljivo predstavljanje projekta bespilotne letjelice – VECTOR VX3, mladih i poduzetnih splitskih studenata strojarstva i elektrotehnike iz Flow Design Teama. Predstavljanje će se održati u subotu, 24.3., od 17 sati, u PICS@FESB, Predinkubacijskom IT centru Splitsko-dalmatinske županije na FESB-u.

Flow Design Team osnovala je grupa studenata strojarstva i elektrotehnike kako bi dugogodišnji interes i znanja iz područja aerotehnike i bespilotnih letjelica iskoristili kao podlogu za pokretanje projekta izrade letjelice tipa leteće krilo. Prijavom na renomirano međunarodno natjecanje Ericsson Innovation Awards i plasmanom u najboljih 13 od prijavljenih 960 projekata, tim je dobio ohrabrenje da nastavi razvijati koncept. Sudjelovanjem na SoftCOM konferenciji projekt je prezentiran široj javnosti, a 12.6. tim ide na AUVSI SUAS natjecanje u Ameriku, kao jedini tim iz Hrvatske i regije, gdje će se njihov koncept mjeriti s rješenjima najboljih timova na području razvoja bespilotnih letjelica.

Njihova VECTOR VX3 bespilotna letjelica, koju će predstaviti ovaj tjedan, može se primijeniti za preciznu agrikulturu, mapiranje terena, nadzor infrastrukture, civilnu zaštitu, te za traganje i spašavanje.

Projekt Flow Design podržavaju Sveučilište u Splitu, FESB, te ICT županija, davanjem laboratorija i radionica na korištenje, te financijskom pomoći prilikom nabavke potrebnih materijala. Voditelj tima je Karlo Bosiljevac, aerodinamičar, dizajner i konstruktor.

Hardware Unity, prvi hardverski meetup u Hrvatskoj, za cilj ima povezati ljude s istom strašću radi druženja, suradnje i zabave, te promovirati i pomagati poduzetništvo i startup zajednicu u polju hardvera. Već održane Hardware Unity Meetupe možete pogledati na Split Tech City YouTube kanalu.

Nakon predstavljanja bespilotne letjelice druženje se nastavlja, kako organizatori kažu uz njihov najomiljeniji hardver, pizzu, u restoranu Calypso ispod FESB-a.

 

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.