ML/AI donosi predavanje o analizi sentimenta i prezentacije dva lokalna projekta

Ožujak otvaramo s novim ML/AI meetupom u organizaciji ICT županije, koji će se održati 8. ožujka, od 18 sati, u PICS@FESB. Ovog puta tema je Sentiment Analyses. U goste dolaze dva člana lokalne ML/AI zajednice koji će predstaviti svoje projekte. Oba projekta se bave analizom sentimenta ali svaki s različitog tehnološkog i logičkog pristupa.

Analiza sentimenta je automatizirani proces razumijevanja mišljenja iz pisanog ili govornog jezika koristeći različite AI koncepte. Bez obzira jeste li iskusni data scientist, programer, marketer, analitičar proizvoda ili ste tek početnik analize teksta, ova tema je za vas. Koji su to različiti pristupi? Koja su ograničenja? Kako možete koristiti analizu sentimenta u svom poslovanju? Odgovore na ova i druga pitanja saznajte na novom ML/AI meetupu.

Luka Kovačušić održat će predavanje na temu Analiza sentimenta korištenjem rekurentne neuronske mreže, a Alen Bašić na temu Analiza sentimenta pomoću Naive Bayes.

Ovi projekti rezultat su suradnje studenata PMF-a i Atosa Split, koje je inicirao ML/AI Split. ML/AI Meetup je besplatan događaj koji organizira ICT županija, a svoj dolazak možete potvrditi ovdje, gdje možete pročitati i više informacija o događaju.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.