Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Mjesec digitalnog marketinga zaključen predavanjem o TikToku

Split Tech City

Split Tech City

08.04.2022.

Bilo je predviđeno da počinjemo u 18 sati. Predavanje pa panel pa networking, kao i inače.

Međutim, samo nekoliko sati ranije predavač nam je javio da je “zapeo na granici” i da nema šanse da će u Split stići prije 20 sati.

Predložio je izlaganje putem Zooma.

Ne, hvala! Dođi, čekat ćemo te! 😀

U zadnji smo tren izmijenili raspored i javili svim prijavljenima da počinjemo u 19.30. Najprije panel pa predavanje (ako predavač uspije doći).

Počela je završna večer Split Tech City mjeseca digitalnog marketinga u The Works coworkingu.

Moderni izazovi u biranju karijere

Na panel raspravi Je li danas lakše nego ikad upravljati svojom karijerom? ugostili smo Mariju Lelas (Bujo Planner), Dina Tomića (SmartClik Media) i Antoniu Peroš (Ured za upravljanje karijerama, Sveučilište u Splitu).

Razgovarali smo o modernim izazovima i novim trendovima u biranju karijere.

Marija Lelas

Mladi često nisu sigurni kako odabrati karijeru za koju imaju odgovarajuća znanja i vještine, a koja ujedno odgovara njihovim osobinama, interesima i vrijednostima.

Neki ipak znaju što žele, a ne znaju kako to postići. 

Dino Tomić

Upravljanje karijerom nije proces koji počinje nakon diplome i završava pronalaskom radnog mjesta, već je to cjeloživotni proces učenja i donošenja odluka koji vas približava vašem idealnom poslu, vještinama i životnom stilu. 

Antonia Peroš

Zanimljiva iskustva i savjete panelista pogledaj na snimci panela Je li danas lakše nego ikad upravljati svojom karijerom? na našem YouTube kanalu!

TikTok!

Razveselilo nas je kad smo vidjeli da je predavač uspio doći. Bio je oduševljen što smo ga čekali pa nas je počastio odličnim predavanjem TikTok u marketinške svrhe.

On je Dario Marčac, TikTok senzacija koju prati više od pola milijuna ljudi.

Dario Marčac

Na samom nam je početku otkrio kako je za TikTok saznao preko Instagrama, a njegova prva reakcija bila je:

“Šta je ovo?! Jel moguće da netko objavljuje ovakve videe?”

Tada su se većinom objavljivali plesovi i lip syncovi, a on je odlučio pokušati s malo drugačijom vrstom sadržaja.

“Moj prvi video imao je nešto više od 200 000 pregleda. Povuče te to pa sam nastavio…”

Od prvog videa prošlo je malo više od dvije godine, tijekom kojih je puno istraživao, objavio oko 5000 videa na svom profilu i profilima koje vodi za klijente te došao do mnogih spoznaja koje danas dijeli na različitim konferencijama i predavanjima.

Vodi mrežu TikTokera iz cijele regije, zajedno otvaraju profile kompanijama i “odrađuju odličnu priču”.

“Želim pokazati da postoji i drugačija vrsta sadržaja od plesa i prankova, poput edukacijskog i motivacijskog, a pomoću brojeva želim dokazati da takve stvari ljude zanimaju.”

Moć TikToka

Govorio nam je o stalnom rastu i prednostima ove mreže, istaknuvši kako TikTok, osim samog tehničkog iskustva, dobro prati puls tržišta, trendova i želja publike.

Ova platforma potiče kreativnost, ali isto tako podržava korištenje postojećih hashtagova, popularne glazbe i sudjelovanja u izazovima.

U Americi, a odnedavno i u razvijenijim dijelovima Europe, TikTok je preuzeo vodeće mjesto u vidu marketinga te pokazuje najbolje rezultate u organskom rastu. 

Većina memova na društvenim mrežama započinje upravo na TikTok-u, čime se TikTok postavlja kao trendseter. Brendovi i kompanije povećavaju svoju vjerodostojnost kad postanu predvodnici ovih vrhunskih trendova.

Zbog sve veće popularnosti platforme, raste i broj novih aktivnih korisnika, koji svoje odluke o kupovini donose uz pomoć sadržaja na TikToku.

Uz pomoć kratkih videa sa sažetim informacijama, TikTok zajednica omogućuje brendovima da se predstave na iskren i zabavan način te ostvare emotivnu vezu s korisnicima.

Za razliku od Instagrama, gdje sve mora izgledati savršeno, i YouTubea, gdje se sve treba detaljno objasniti, na TikToku je najvažnije dobro se zabaviti i usput postići brand awareness i prodaju.

Još puno savjeta za stvaranje odličnog sadržaja, prodaju i employer brending svakako pogledaj u snimci predavanja “TikTok u marketinške svrhe” na našem YouTube kanalu!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti