Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

BRAVO, SPI! Održano međunarodno sveučilišno startup natjecanje STup!2023

Split Tech City

Split Tech City

04.07.2023.

Prošlog je vikenda održano četvrto izdanje međunarodnog sveučilišnog startup natjecanja STup! u organizaciji Studentskog poduzetničkog inkubatora (SPI) Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Natjecanje je okupilo čak 30 startup timova sa 17 različitih sveučilišta iz 10 zemalja svijeta!

Naša Nikolina Kukoč budnim je okom pratila sve što se događa kako bi svima vama prenijela barem djelić atmosfere koji je tamo vladao…

Program je službeno otvorio splitski gradonačelnik Ivica Puljak, koji je iskazao oduševljenje poticajnom atmosferom:

“Prekrasno je vidjeti toliko mladih ljudi iz cijelog svijeta koji su došli ovdje u Split raditi na raznim inovativnim rješenjima za budućnost!”

Doista, STup! je već četvrtu godinu pretvorio naš grad u svjetsko središte inovacija, što je ovaj put bilo još očitije jer je samo natjecanje dio projekta University Green Digital HUB, zbog čega su programu dodane višednevne intenzivne prednatjecateljske radionice za sve sudionike.

30 inovativnih ideja na jednom mjestu

Prvog dana natjecanja predstavili su se svi timovi; bilo je zanimljivo čuti toliko različitih ideja ambicioznih mladih ljudi! 

Uz toliko timova, zaista je bilo intenzivno, ali odličnu atmosferu u svakom je trenutku jamčila Pinija Poljaković, voditeljica programa. 

Žiri je na kraju prvog dana imao nimalo lagan zadatak – odabrati po dva startupa iz 4 različite skupine za predstavljanje koje su pokrivale ovogodišnji STup!:

AgriTech, Hrana i bioekonomija, MarTech, Energetska i ekološka održivost, Održiva moda, Robotika, AI i IoT, Obrazovanje (EdTech), Turizam i kreativna industrija, Medicina i kvaliteta života

Na kraju su finalistima proglašeni timovi Adity, ADSOL, Cobalt Contraception, ECODECS, Evacuate, FarmIt, Smart Nest i Starkid Universe…ali ni tu nije bio kraj jer je navečer uslijedio STup! Party!

Osam veličanstvenih timova u finalu

Završni obračun bio je rezerviran za osam startupa koji (nakon burne noći) nisu imali nimalo lagan zadatak – zablistati pred žirijem i inspirativno odgovoriti na sva njihova teška pitanja. 🙂

Srećom, međusobna podrška iz publike nije izostala!

Nije bilo lako startupima, ali ni žiriju. Ipak, na kraju je odlučeno…

Cijenjenu STup! titulu “Najbolji sveučilišni startupi 2023” odnijeli su timovi ECODECS (Španjolska), FarmIt (Srbija) i Smart Nest (Bosna i Hercegovina/Hrvatska).

Pobjednici su osvojili mogućnost sudjelovanja na Startup Executive Academy koju vodi Silicon Castles, strateški poslovni akcelerator iz Austrije, kao i sudjelovanje i prezentaciju na Wolves Summitu – najvećoj poduzetničkoj konferenciji u srednjoj i istočnoj Europi.

Prva tri tima također su osvojila 5000 dolara u kreditima s platforme Sendpulse.

Dobitnici posebnih Infobip nagrada – 7.500,00 € za pobjednika za korištenje Infobipove komunikacijske tehnologije, 5.000,00 € za drugo mjesto i 2.500,00 € za treće mjesto te ulaznice za Shift konferenciju su timovi:

Evacuate (Malta), FarmIt (Srbija) i Adity (Španjolska)

Ipak, nitko nije ostao kratkih rukava jer su svi sudionici dobili tri besplatna mjeseca besplatnog korištenja alata QuilBot.

Sve ste nam omogućili!

Najveće “bravo!” i “hvala!” za organiziranje ovako velikog i značajnog događaja u našem gradu idu vrijednoj SPI ekipi; po nama,

Studentski poduzetnički inkubator je prvi i najveći sustavni pokretač splitske studentske poduzetničke scene! Bravo i hvala vam!

Ne smijemo zaboraviti spomenuti one čija im je pomoć pri realizaciji ovogodišnjeg natjecanja bila od velike važnosti:

STup! je realiziran uz potporu Grada Splita, Saveza europskih sveučilišta mora (SEA-EU), Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i Turističke zajednice grada Splita.

Nadalje, Dalmacijavino – Pipi osigurao je ukusna pića za sudionike tijekom dva dana, a Promet Split osigurao je podršku besplatnim prijevozom za sve sudionike tijekom događanja.

Na samom kraju, želimo poželjeti sreću i ustrajnost svim startup timovima koji su sudjelovali na ovogodišnjem STup! natjecanju jer – vi ste naša bolja budućnost!

Fotografije: Studentski poduzetnički inkubator

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti