Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

SUMMER INTERNSHIPS 2024: Na Veleučilištu Aspira predstavljene ljetne studentske prakse

Romana Ban

Romana Ban

05.06.2024.

Naš već tradicionalni događaj “SUMMER INTERNSHIPS: Praksom do iskustva, iskustvom do posla!” ove se godine održao 27.5.2024. na Veleučilištu Aspira.

Nekoliko splitskih IT tvrtki predstavilo je studentima prakse koje će nuditi ovog ljeta.

Uz to, otkrili su studentima više o samim tvrtkama iz kojih dolaze – o počecima, načinu rada, kulturi koju njeguju…

Toni Trivković iz agencije AGILO otkrio je da ovog ljeta traže praktikanta/icu na poziciji React Developer.

Ova plaćena praksa trajat će 6 tjedana, a obavljat će se u AGILO uredu na adresi Poljička cesta 26B. Prijave se primaju do 10.6. na internship@agilo.com.

Toni Trivković (AGILO)

Tvrtku KING ICT predstavio je Stipe Katušić, koji je istaknuo kako tijekom cijele godine u sklopu svoje King Akademije organiziraju Weekend Workshops i plaćenu praksu.

Što se tiče ovogodišnje ljetne studentske prakse, praktikanti će se moći educirati u čak tri područja: Poslovna analiza (BA), Razvoj software-a (Dev) i Osiguranje kvalitete (QA). Prijave traju do 16.6., a sama praksa obavljat će se od 29.7. do 31.8.

Stipe Katušić (KING ICT)

Zoran Sambol predstavio je Maurer Electronics Split. Ova tvrtka, u suradnji s visokoškolskim institucijama, tijekom godine organizira studentsku stručnu praksu.

Posebno je zanimljivo da svaki njihov novi djelatnik i student na studentskoj praksi ili studentskom ugovoru prolazi kroz internu Maurer Akademiju – edukacijski ciklus od 15-ak tečajeva u trajanju od dva-tri mjeseca. Imaju čak i Boost timove – program za novozaposlene, koji se prirodno nastavlja na njihovu Akademiju. Ovaj je program prilagođen novim zaposlenicima (juniorima) za dodatno osposobljavanje/pripremu prije uključivanja u postojeće projekte/timove. Svoje otvorene molbe možete im slati na info@maurer-electronics.hr

Zoran Sambol (Maurer Electronics Split)

Tvrtku SeekandHit, koja se bavi razvijanjem strategija, oglašavanjem, analitikom, savjetovanjem, razvojem prilagođenih rješenja za klijente i inženjerstvom, predstavila je Iva Horvat Radman.

Ove godine SeekandHit studentima nudi ljetnu praksu iz marketinga. Praksa počinje sredinom/krajem lipnja, a prijave se primaju do 10.6. na work@seekandhit.com

Iva Horvat Radman (SeekandHit)

Više detalja o spomenutim tvrtkama i praksama možete čuti u snimci objavljenoj na Split Tech City YouTube kanalu.

Tvrtka Blank nije uspjela stići na predstavljanje, ali javili su nam da i oni nude zanimljivu ljetnu priliku mladima, i to ne samo studentima! Naime, pripremaju Summer Web3 Internship, koji će biti plaćen i trajati od 15. srpnja do 16. rujna. Više detalja i prijavnicu možeš vidjeti ovdje.

Sretno svima s prijavama! 🙂

Fotografije: Nikolina Kukoč (Split Tech City)

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti