Ljetna škola za mlade ljubitelje prirodnih znanosti

Po ideji Ivice Ružića, voditelja studija IT na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu, s kojim smo već razgovarali o projektu kojem je cilj povezati svijet, prošle godine pokrenuta je inicijativa za održavanjem Ljetne škole, koja sadržava zabavne i edukativne programe za učenike osnovnih i srednjih škola. Inicijativi su se na samom početku odazvali brojni nastavnici i stručnjaci, ali i studenti Odjela, bez kojih Ljetna škola ne bi bila ostvarena. Nakon usvojene vizije, pripremljena su tri zabavno-edukativna programa iz matematike, fizike i računalstva, koja su realizirana u ljeto 2015., a najveća i jedina nagrada za vrijedni rad nastavnika bilo je oduševljenje djece održanim programima.

Sigurni smo da će tako biti i ove godine jer su pripremljeni novi programi, a prošlogodišnji prošireni. Razlikuju se dva tipa programa, tj. dvije razine potrebnog predznanja njihovih polaznika, a to su početnički (osnovnoškolski) i napredniji (srednjoškolski).

Škola započinje 23. lipnja, a tijekom 4 dana u jutarnjim će se satima održavati radionice iz matematike, fizike i računalstva. Na radionici iz matematike djeca će učiti o onome oko čega se matematika i vrti, a riječ je o brojevima. U sklopu radionica iz fizike, izvodit će se nezaboravni pokusi, upravo kao u pravim laboratorijima, dok će studenti IT-a uvesti mlade polaznike u izradu igara. Četvrtog dana dodjeljivat će se i diplome vrijednim polaznicima, koje će im ostati kao lijepa uspomena na Školu. Istog dana krenut će i radionica iz područja elektronike, pod nazivom „Laser tag, od čipa do zabave“.

Svi programi će se izvoditi na adresi Kopilica 5, Sveučilišni odjel za stručne studije, a za sve dodatne informacije, ali i same prijave, posjetite stranicu Škole.

Share on

O autoru

Diana Šperanda

Trenutno studira na FESB-u i u misiji da od voljenog rodnog Splita napravi najbolju IT startup zajednicu.