Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Kristijan Matijašević: Splitski Marketing Masterclass je dogovoren na kavi!

Romana Ban

Romana Ban

10.06.2024.

Jeste li čuli da splitska PRo-kreativna agencija Vrh komunikacije u Split dovodi Marketing Masterclass, jednodnevni trening koji vode bivši menadžeri Coca-Cole?

Marketing Masterclass održat će se 21. lipnja od 9 do 16 sati, a namijenjen je profesionalcima iz marketinga, prodaje, trade marketinga te poduzetnicima i direktorima manjih i srednjih tvrtki.

Kotizacija iznosi 280 eura, ⁠s tim da je cijena za studente 50 €.

Svi Split Tech City članovi imaju popust od 30%!

Za prijave i dodatne informacije javite se na email ivan@vrhkomunikacije.com.

U nastavku pročitajte intervju s jednim od voditelja edukacije – Kristijanom Matijaševićem.

Možete li ukratko opisati svoje iskustvo koje Vas je dovelo do toga da danas držite visoko ocijenjene edukacije o marketingu?

Više od 20 profesionalnih godina proveo sam u najvećim kompanijama svijeta, svaka lider u svom području – od marketing agencija, medija, telekoma i FMCG industrije. Svugdje sam bio! To su redom ambiciozne kompanije koje uvijek žele “brže, više, jače” i takvu su kulturu unutar firme stvorili. Biti dio velikih međunarodnih tvrtki daje vam mogućnost da jako puno naučite, što mi je uvijek bilo važno.

Međutim, u meni je uvijek “tinjala želja” da osnujem svoju tvrtku, što sam i napravio prije par godina. Danas se bavim strategijama rasta. To znači da pomažem kompanijama da rastu još više i brže, a putem treninga, workshopova i solution sprinteva osiguravam da ta ista kompanija ima spremne i sposobne timove koje će dovesti kompaniju do željenog rasta. Jer jedno je definirati strategiju koja može biti izvrsna, ali ako je nema tko adekvatno provesti, ne možete ništa.

Što za Vas znači “biti uspješan u marketingu”?

Imati stav da se uvijek može bolje, biti dovoljno otvoren i znatiželjan, učiti i htjeti dosta raditi. To su neke osnove. Vjerojatno iste kao  u svakom drugom poslu.

Međutim, ako sagledamo stvar s aspekta čitave tvrtke, onda je potrebno stvoriti kulturu u kojoj se njeguju “vrijednosti rasta” u najširem kontkestu – od osobnog do poslovnog. Mnoge tvrtke to imaju “napisano”, ali ne provode u praksi. Zbog toga takve kompanije apsolutno ne iskorištavaju svoj puni potencijal.

Vjerujete li da neki imaju “crtu za marketing” i je li čak i njima potrebna dodatna edukacija?

Ja ne vjerujem puno u “crte”. Slično kao u sportu: možete biti super talent i “imati crtu”, ali bez rada, koji je 95%, nema ništa. Crta je po meni bitna na samom početku, gdje se vidi određeni afinitet, i tamo negdje “na kraju”, kad te male stvari čine “drugačijim” od ostalih.

U tom kontekstu, rad odnosno edukacije, treninzi su jako potrebni. Ja sam u korporacijama prošao jako puno vrhunskih međunarodnih treninga, radio s vanserijskim business trenerima i apsolutno uvijek nešto novo naučio.

Kristijan Matijašević

Kome je namijenjena splitska edukacija, što će se i na koji način učiti?

Svima koji žele učiti o marketingu, bez obzira na kojem su stupnju znanja. Svatko će “pokupiti” upravo onoliko koliko u tom trenutku može, koliko mu/joj treba i slično.

Poanta je da nećemo govoriti kao “učitelji” jer to sve možete pročitati na Google-u, već ćemo kroz edukaciju, koja je vrlo interaktivna i dinamična, integrirati svoje osobno bogato iskustvo te poticati diskusije i argumentirane rasprave među polaznicima.

Čuli smo da je ova edukacija dogovorena na kavi. Neodstaje li Vam taj “splitski đir” i ima li nade da se vratite u rodni grad? 🙂

Istina, haha! Zaista se spontano dogodila ova ideja i ja se iskreno nadam da je ovo tek prvi “poslovni pothvat” koji radim u Splitu.

Htio bih puno više i zasad se ideje “lagano kuhaju” samo u mojoj glavi. Privilegiran sam što već par godina živim na relaciji Zagreb-Split, tako da uzimam najbolje od svakog grada i to mi zasad jako odgovara.

Kristijane, hvala na razgovoru i vidimo se na Marketing Masterclassu!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti