Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

KNJIGE KOJE OSTAVLJAJU TRAG (Ivan Burazin)

Romana Ban

Romana Ban

14.02.2020.

Jedan od istaknutijih pripadnika splitske IT zajednice svakako je Ivan Burazin, vlasnik tvrtke Codeanywhere i pokretač Shift konferencije, koja će ovog lipnja doživjeti svoje deveto splitsko izdanje.

Burazin, koji je svojom vizijom i djelovanjem doprinio izgradnji vitalnije, zanimljivije i kvalitetnije IT scene grada pod Marjanom, strastveni je čitatelj, koji ovu aktivnost smatra jednim od boljih načina za edukaciju, motivaciju i provođenje slobodnog vremena.

Odlučili smo ga stoga upitati za sudjelovanje u našoj rubrici posvećenoj promicanju čitanja, a sve kako bi i neki od vas dobili vrijednost iz naslova koje preporučuje uspješan čovjek poput njega.

Odrastao sam u Kanadi i tamo nismo imali lektire, ali uživao sam u čitanju zanimljivih naslova. Zapravo, volio sam priče u različitim oblicima, bilo da se radi o knjigama ili filmovima”, prisjetio se.

Istaknuo je kako čita barem 45 minuta dnevno. Svakog dana! Koji je razlog tome?

“Što više čitaš, više znaš. Što više znaš, donosiš kvalitetnije odluke i bolje živiš.”

Burazin voli dobre, stare – papirnate knjige.

Nikad ne čitam digitalne, ali volim audio knjige, koje slušam ako mi je to u određenoj situaciji zgodniji način od čitanja papirnatih verzija”, otkriva.

Što se tiče sadržaja, čita samo one naslove iz kojih može nešto naučiti, bilo da se radi o knjigama o poslovanju, stručnim naslovima ili literaturi za osobni razvoj.

Bez problema nam je izdvojio pet knjiga koje svima preporučuje:

12 Rules for Life – Jordan B. Peterson

Built to Sell – John Warrillow

Thinking in Bets – Annie Duke

Debt – Updated and Expanded – David Graeber

Good to Great – Jim Collins

Uz navedene, izdvojio bih i knjigu Rich dad Poor dad, koja bi se barem u obliku predavanja trebala iznijeti svim srednjoškolcima”, oduševljeno preporučuje.

A koju knjigu vi sljedeću čitate? 🙂

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti