Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

KING ICT Akademija za studente: Radionice o QA testiranju, poslovnoj analitici i programiranju

Split Tech City

Split Tech City

04.05.2023.

Tvrtka KING ICT već godinama provodi odličan edukativni program za studente pod nazivom KING ICT Akademija.

U sklopu Akademije, dosad je preko 500 studenata razvilo više od 30 aplikacija i okušalo se u radu na stvarnom projektu u jednoj od najbrže rastućih industrija na svijetu.

Sada je vrijeme za novu porciju edukacije, ove godine i u Splitu!

O radionicama

Sa željom da nastave prenositi praktično znanje, mentori s Akademije pokrenuli su Weekend Workshops @ KING – ciklus radionica koje će studentima tehničkih/poslovnih usmjerenja svih godina pružiti znanje iz tri različita područja: businees analysis, software development i quality assurance.

U svega nekoliko vikenda studenti imaju priliku steći praktično znanje koje će im prenijeti KING ICT stručnjaci-mentori.

Ovo je izvrsna prilika za nadograditi svoje znanje i istaknuti se među svojom generacijom!

Zašto ne smiješ propustiti ovu priliku?
  • Najbolji predavači

“Znamo da nismo najobjektivniji, ali imamo najbolji tim iskusnih stručnjaka i predavača”, kažu iz KING ICT-a. Njihovi predavači odgovorit će ti na sva pitanja i prenijeti znanje stečeno bogatim iskustvom i radom na brojnim projektima.

  • Nova znanja i praktični primjeri

U svega nekoliko radionica podići ćeš razinu znanja o razvoju software developmenta, poslovnoj analizi i QA-ju, što će te izdvojiti od ostalih studenata. Naučit ćeš puno o radu u timskom okruženju, a razvit ćeš i soft skills.

  • Potvrda o odslušanoj radionici

Za svaku odslušanu radionicu KING ICT je pripremio potvrdu, a za one koji im se pridruže i fizički u njihovim uredima, osigurali su ručak i goodie bag.

Radionice na kojima ćeš učiti konkretna znanja održavaju se jednom mjesečno (vikendima).

Možeš se opredijeliti za 3 različita područja. Trajanje svake pojedinačne radionice je cca 8 sati i nakon svake odslušane radionice dobivaš potvrdu o sudjelovanju. Možeš slušati radionice iz različitih smjerova, ali ne moraš.

Kako izgledaju Weekend Workshopovi?

Svaki Weekend Workshop sastoji se od 3 dijela, a svaki obrađuje jedno područje:

  • QA

U ovoj radionici krenut ćeš od osnova testiranja (što je, zašto je potrebno, testiranje vs. debuggiranje itd.) i upoznavanja s osnovnom terminologijom (test case, test plan, error, root cause analysis).

Proći ćeš kroz principe testiranja i korake u testiranju s prikazom razlika između različitih development modela, tj. kako se razlikuje testiranje u npr. waterfallu i agileu.

Radionica se nastavlja objašnjavanjem funkcionalnog i nefunkcionalnog testiranja te impact analizom, prolazi se kroz razlike između statičkog i dinamičkog testiranja te objašnjava black box i white box tehnike.

Na kraju ćeš pronaći primjere aplikacija s defektima i vidjeti kako se snalaze u eksplorativnom testiranju te s pisanjem test caseova.

  • BA

Želiš postati poslovni analitičar? Vrijeme je za prvi trening! Kroz ovaj tečaj dobit ćeš osnovna znanja o BA-ju, razumjeti njegovu vrijednost u poslovanju i životni ciklus. Naučit ćeš koje vrijednosti poslovni analitičar donosi organizaciji te koje osobine i vještine odlikuju uspješnog poslovnog analitičara.

Kako upravljati informacijama, identificirati poslovne ciljeve i procijeniti korist i uspjeh poslovne analize? Na ovoj radionici dobit ćeš odgovore te savladati dio procesa koji se odnosi na pripremu, planiranje i praćenje poslovne analize.

Izradit ćeš plan poslovne analize i naučiti kako provoditi identifikaciju i analizu potencijalnih stakeholdera.

  • .NET i JAVA

Ova radionica podijeljena je u dva dijela. Naučit ćeš kako izraditi jednostavnu .NET aplikaciju from scratch. Naučit ćeš i povezati aplikaciju s bazom podataka koristeći Entity Framework Core prema Code First model te kako pripremiti aplikaciju za produkcijsko korištenje. Čekaju te osnovni moduli .NET aplikacija i koncept Dependency Injection.

Drugi dio se odnosi na Javu! Kako pravilno pisati, strukturirati i koristiti kod i alate u Java svijetu? Ova, pretežito vizualna, radionica, popraćena primjerima u kodu temeljena na know-how praksama, odgovorit će ti na ova i brojna druga pitanja.

Prvo predavanje u Splitu će biti 13.5.2023, a prijave su do 9.5.2023.

Više informacija i prijavnicu možeš pronaći na službenoj stranici KING ICT Akademije.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti