Još se stignete prijaviti na EDIT CodeSchool

Već i vrapci na grani znanju da potražnja za IT zanimanjima s godinama raste, a ovo izazovno razdoblje samo je dodatno naglasilo važnost digitalnih vještina budući da je, u samo nekoliko mjeseci, skoro cijeli svijet prešao „online.“  Time se samo potvrdila neupitna činjenica kako će oni s potrebnim znanjem i vještinama imati daleko bolju poziciju na tržištu rada.

Unaprjeđenje IT sektora na području županije

U okviru projekta ICT županija, Splitsko-dalmatinska županija već četvrtu godinu za redom, za učenike viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola, organizira besplatnu školu primijenjenog programiranja EDIT CodeSchool za koju se planira upis oko 600 djece u 26 osnovnih i srednjih škola na području 9 gradova i naselja – Splita, Kaštela, Omiša, Trogira, Imotskog, Sinja, Supetra, Šestanovca i Grohota.

EDIT – Edukacijski IT centar, kao dio projekta ICT županija, organiziran je s ciljem promoviranja, pokretanja i unaprjeđenja IT sektora na području Splitsko-dalmatinske županije.

Što ćeš naučiti?

Uz moto “Znanje dostupno svima” učenici će imati priliku svladati primijenjeno programiranje (HTML, CSS, JavaScript) kroz četiri modula edukacije te samostalno izraditi moderne web stranice ili
web aplikacije koristeći moderne frameworke i razvojna okruženja u Naprednom JS tečaju.

Nastava će se odvijati online ili uživo ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave u školama, u malim grupama od maksimalno 15 učenika, subotom ili u dogovoru s nastavnikom informatike, a učit će se iz posebno kreiranih e-materijala.

Prijave su u tijeku

Prijave za ovogodišnji EDIT CodeSchool krenile su 7. rujna i traju do 27. rujna, a svi polaznici dobit će priliku za osvajanje prigodnih nagrada na kraju same edukacije.

Nemojte propustiti priliku postati dio EDIT CodeSchool-a jer ćete upoznavajući razvojna sučelja s pomoću najnovije tehnologije, naučiti samostalno izraditi moderne web stranice i inteligentne web aplikacije te steći iskustvo timskog rada i pritom se dobro zabaviti!

Sve dodatne podatke vezane za upis u EDIT CODE SCHOOL možete naći na ovom linku.

Partneri projekta su III.Gimnazija, PMF i FESB Split , te istaknute IT tvtke Ericsson, Atos, Extension Engine, Locastic, Netmedia, Typeqast, GetByBus, SeekandHit, LilCodeLab i Infobip kao najveća hrvatska IT tvrtka.

Podijeli

O autoru

Split Tech City

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.