Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Izložba Pavla Sviličića #onevectordiary

Tomislava Saša

Tomislava Saša

15.11.2018.

Jučer je u Klubu Zona otvorena izložba Pavla Sviličića pod nazivom #onevectordiary. Pavle se svojim projektom predstavio u sklopu ciklusa izložbi autora mlađe generacije “Mladi izlažu”. 365 dana svog života opisao je u digitalnoj ilustraciji i pismu, te dobio impresivnu kolekciju radova.

S Pavlom smo već razgovarali u ožujku, kada je držao predavanje na DesignHUB Meetupu. “One vector diary je jednostavno moje dijete, a znate i sami kako se prema djetetu odnosite, sraste s vama i postaje vi. Nakon završetka samog projekta, nastavio sam i dalje raditi vektore. Međutim, zbog nedostatka vremena, nisam se uspio posvetiti više njegovoj daljnjoj komercijalizaciji.”, rekao nam je Pavle tada.

Osam mjeseci kasnije #onevectordiary projekt je predstavljen na izložbi, koju možete pogledati do kraja ovoga mjeseca u Klubu Zona.

“Ovaj projekt za mene predstavlja neki oblik prekretnice i rastvaranja horizonata, onih umjetničkih, profesionalnih i osobnih! Prije svega valja naglasiti da godina dana rada na ovom projektu, na osobnoj razini je možda puno više značila nego na poslovnoj, no ni nju ne smijem marginalizirati.”, objašnjava Pavle.

Kaže i kako je cilj ove izložbe da probudi ponajprije kod mlađih generacija dizajnera jednu želju za vlastitom nadopunom, profesionalnom, emocionalnom, ljudskom. “Benefiti ovog projekta su neizmjerni, iza mene su sad već predavanja, radionice i izložbe na temu ovog projekta i velika je znatiželja dokle ćemo One vector diary i ja doći, koga ćemo zaintrigirati, koga ćemo potaknuti.”, dodaje Pavle.

Sinoćnje otvaranje izložbe prošlo je prilično ugodno, kako Pavle kaže. Mnogi su se prvi put susreli s projektom i ostali su iznenađeni pričom koja se krije iza njega.

“Bilo je i posjetitelja koji su pratili projekt od prvog dana, oni su ponajviše pitali zašto nema te i te ilustracije koju su zapamtili. No, bilo je teško selektirati i odlučiti kojih tridesetak radova izložiti, to je otprilike jedna desetina radova. Ovom prilikom bih pozvao sve da do kraja mjeseca posjete izložbu, možda dobiju inspiraciju za neke svoje projekte.”, kaže Pavle.

Radovi se nakon završetka izlaganja sele u galerijski prostor Rollin gallery u Mihaljevićevoj ulici u Splitu, gdje ćete ih moći pogledati i kupiti.

Podijeli


O autoru:

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.

Povezane novosti