Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

ČESTITAMO! Daytona osigurala 2 milijuna dolara investicija

Split Tech City

Split Tech City

07.11.2023.

Kišni utorak idealan je za širenje sunčanih vijesti!

Veselimo se svim uspjesima svojih članova, partnera i suradnika, tako da nas je iznimno razveselila vijest o novoj poslovnoj pobjedi splitskog tech poduzetnika Ivana Burazina, čiji je startup Daytona osigurao investiciju od 2 milijuna dolara!

Ivan je na 3. Split Tech City Festivalu održao predavanje kojim nam je približio svoju karijernu priču, odnosno sve uspone i padove koji su ga vodili do pokretanja Daytone.

Njegovo predavanje možeš pogledati na našem YouTube kanalu.

Daytona je hrvatski startup, sa sjedištem u New Yorku, koji pruža rješenje za poboljšanje developerskog okruženja, tzv. Development Environment Management.

Ima 11 zaposlenika u Europi i SAD-u. Uz Ivana, iza Daytone stoje Vedran Jukić i Goran Draganić; svi su oni započeli svoju developersku karijeru još 2009. godine.

Daytona je u pre-seed rundi financiranja osigurala investiciju od 2 milijuna dolara, a neka od značajnih imena koja su se uključila u prvu rundu su:

Abhinav Asthana (osnivač Postmana), Charity Majors (suosnivačica Honeycomba), Christian Bach (suosnivač Netlifya), Prashanth Chandrasekar (CEO StackOverflowa), Izet Ždralović i Jurica Cerovec (suosnivači Microblinka), Martin Morava (osnivač Devota), Alan Sumina (suosnivač Nanobita), Damir Sabol (osnivač Photomatha), Luka Abrus (osnivač Fivea) i Tomislav Car (suosnivač Infinuma).

Dvije trećine investicije odnose se na tzv. anđeoski kapital, dok je trećina prikupljena kroz investicijske fondove poput Silicon Gardensa, 500 Emerging Europe i Firestreak Venturesa.

Zahvaljujući investicijama, Daytonu čeka novi iskorak u poslovanju, kao i traženje novog kadra.

Od srca čestitamo!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti